Prilike za ulaganja u Srednjoj i Istočnoj Europi

Investicijska konferencija Ljubljanske i Zagrebačke burze

0 Flares 0 Flares ×

28. svibnja 2022. – Zagrebačka i Ljubljanska burza održale su još jedno internetsko izdanje svoje dvodnevne investicijske konferencije pod nazivom „CEE Investment Opportunities“. Ovo događanje održava se od 2014. godine i služi investitorima i analitičarima kao prigoda za bolje upoznavanje slovenskih i hrvatskih društava, uvrštenih na te dvije burze vrijednosnica.

Cilj događaja je olakšati pristup regionalnim i međunarodnim investitorima prema slovenskim i hrvatskim kompanijama te na taj način ojačati njihovu vidljivost i podržati likvidnost. Drugu godinu zaredom slovenskim i hrvatskim društvima pridružila su se i društva uvrštena na Makedonsku burzu.

Prisutni su imali priliku poslušati prezentacije osam hrvatskih, sedam slovenskih i dvije makedonske kompanije. Sudjelovali su AD Plastik (HR), Alkaloid (MK), Arena Hospitality Group (HR), Atlantic Grupa (HR), Hrvatski Telekom (HR), Komercijalna banka (MK), Končar – Elektroindustrija (HR), Krka (SI), Luka Koper (SI), NLB (SI), Petrol (SI), Podravka (HR), Sava Insurance Group (SI), SPAN (HR), Telekom Slovenije (SI), Triglav Grupa (SI) i Valamar Riviera (HR).

U sklopu događanja održane su i prezentacije o slovenskom, hrvatskom i makedonskom tržištu kapitala – prezentirali su predstavnici Interkapital vrijednosnih papira (Hrvatska), Ilirike (Slovenija) i Invest Brokera (Sjeverna Makedonija).

Događanje je pratilo oko 200 analitičara i investitora iz regije, kao i iz Austrije, Češke, Estonije, Njemačke, Poljske, Španjolske, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Država i Japana.

Zagrebačka i Ljubljanska burza nastavit će s pojedinačnim i zajedničkim aktivnostima ove vrste s ciljem promoviranja regionalnog tržišta.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: