Primaj sve-vraćaj eure

Aplikacija koja će olakšati računanje ostatka prilikom plaćanja gotovinom

0 Flares 0 Flares ×
Mladi polaznici STEM radionica Radiokluba Pazin. Foto: Radioklub Pazin

Zagreb / Pazin – 29. prosinac 2022. – Mladi polaznici STEM radionica Radiokluba Pazin uz zamolbu i podršku dostavne službe DPD Croatia razvili su aplikaciju dostupnu svim građanima, koja će olakšati računanje ostatka prilikom plaćanja gotovinom tijekom prva dva tjedna u siječnju 2023. godine.

Aplikacija se zove Primaj sve-vraćaj-eure, a omogućuje brz, jednostavan i točan povrat gotovine, na način da kalkulator izračunava koliko treba vratiti eura i centi onima koji će u prijelaznom razdoblju plaćati kunama.

Dodatno, ako se korisnik odluči i za dvovalutno plaćanje, odnosno, ako poželi dio računa platiti u kunama, a dio u eurima, aplikacija izračunava koliko je potrebno novaca vratiti u eurima.

Iako je kreirana za izazovno razdoblje od dva tjedna koje je pred nama, aplikacija može poslužiti i kasnije kao valutni konverter za što bržu prilagodbu na novu valutu.

Aplikacija je besplatna te je dostupna na Google Play storeu, za sve pametne telefone i tablete s Androidom, a preuzeti se može putem sljedeće poveznice:
https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_ivan_gustin.dpd


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: