Priznanja za tehno-tvrtke

Deloitte Private Club

0 Flares 0 Flares ×
Ovogodišnji dobitnici su tvrtke Include, Q Software, Ars Futura, Microblink, Rimac Automobili, Infinum, Telum i Profico.

U sklopu redovitog okupljanja Deloitte Private inicijative koja okuplja privatne tvrtke, brzo rastuće firme i fondove za kapitalna ulaganja, u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra, održana je sinoć svečana dodjela priznanja najuspješnijim hrvatskim tvrtkama, koje su se ove godine plasirale na Deloitteovu listu 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe.

Nagrada obuhvaća tvrtke sa prostora cijele srednje Europe, od Baltika do Jadrana, od koje su neke zabilježile i četveroznamenkaste postotke rasta.

Ovogodišnji dobitnici su tvrtke Include, Q Software, Ars Futura, Microblink, Rimac Automobili, Infinum, Telum i Profico.

Voditelji Deloitte Private inicijative za područje Adriatic regije – Vedrana Jelušić Kašić, partnerica u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja i Natko Sertić, direktor u Deloitteovom odjelu za porezno savjetovanje uručili su priznanja dobitnicima.

„Ponosni smo što se ove godine čak osam hrvatskih firmi plasiralo među pedeset najbrže rastućih tehnoloških firmi u Srednjoj Europi. Upravo ove tvrtke promiču inovacije i unapređuju konkurentnost našeg gospodarstva. Podrška poduzetništvu jedna je od glavnih strateških smjernica Deloittea“ kazala je Jelušić Kašić. „Već treću godinu zaredom zabilježen je rast iznad do nedavno nezamislivih 1.000% (1.290% ove godine) čime se potvrđuje održivost trenutnog procvata tehnološkog sektora u Srednjoj Europi. Deloitte će s ponosom i u budućnosti podržavati razvoj tvrtki u tehnološkom sektoru te biti njihov partner u razvoju poslovanja“ naglasio je Sertić.

Prema posebnoj kategoriji ‘Zvijezde u usponu’ istaknuta je hrvatska tvrtka Include kao pobjednik u kategoriji sa rastom od 1.950 posto.

U glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih od hrvatskih tvrtki plasirali su se: Q Software na izvrsnom 3. mjestu sa rastom od 3.894 posto, Ars Futura na 10. mjestu (914%), Microblink na 14. mjestu (702%), Rimac Automobili na 36. mjestu (361%), Infinum na 40. mjestu (315%), Telum na 41. mjestu (313%) te Profico na 47. mjestu sa 272% rasta.

Q Software sa svojim plasmanom na 3. mjestu, Ars Futura na 10. mjestu, te Microblink na 14. mjestu ostvarili su izvrstan plasman kao debitanti u kategoriji. Hrvatskoj tvrtki Profico na 47. mjestu ovo je drugi plasman na listi 50 najbrže rastućih, tvrtkama Rimac Automobili i Telum je treći uzastopni plasman, dok za Infinum možemo reći da su već legende natječaja sa svojim petim plasmanom u posljednjih 6 godina.

S ciljem podupiranja poduzetništva među mladima, u okviru događanja održano je i natjecanje 5 odabranih startupova koji su imali priliku pred ovogodišnjim hrvatskim Fast 50 pobjednicima predstaviti svoju poslovnu djelatnost. Pobjednik natjecanja je tvrtka Erato.

Više o Deloitte 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe, pročitajte ovdje:
http://www.pokreniposao.hr/sedam-hrvatskih-medu-50-najbrzih/

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: