Prjavite se za Startup Collider

Prijave se zaprimaju do polovice prosinca

0 Flares 0 Flares ×

Svrha programa Stratup Collider je razvoj poslovanja start-up poduzeća, posebno onih koji imaju gotova B2B rješenja, a rade u srednjoj i istočnoj Europi. Prijave se zaprimaju do 16. prosinca 2018. PwC Startup Collider program mogao bi uključiti i start-up poduzeća iz svijeta koja planiraju proširiti doseg svojih inovativnih tehnologija i koja bi željela u suradnji s PwC-om razviti svoje poslovanje u regiji SIE.

Prednost programa jest pristup međunarodnoj mreži stručnjaka, PwC-ovih mentora, partnera, ali i klijenatima te tvrtke diljem svijeta. Samo u regiji središnje i istočne Europe riječ je o tisućama tvrtki koje su u potrazi za inovacijama na području B2B poslovanja koje njihove organizacije mogu odmah provesti.

„PwC-ov program Startup Collider nije inkubator ili program usmjeren na start-up poduzeća u ranoj fazi razvoja. Usredotočili smo se na start-up poduzeća koja su već prisutna na tržištu i imaju gotov proizvod. Naš je zadatak preispitati njihov poslovni model, kao i njihova rješenja i ideje, a zatim ih prilagoditi novim tržištima ili novim industrijama” – kaže Beata Cichocka-Tylman, direktorica za usluge povezane s inovacijama te istraživanjem i razvojem u PwC-u Poljska.

Prethodna generacija programa Startup Collider okupila je gotovo 300 poduzeća iz 30 europskih zemalja, s Bliskog istoka iz Sjeverne i Južne Amerike. Finalisti prethodnog programa dolaze uglavnom iz srednje i istočne Europe, ali i izvan regije, uključujući Veliku Britaniju i Španjolsku.

Program se razvija od generacije do generacije, prilagođavajući raspon traženih rješenja specifičnostima tržišta srednjoeuropskih zemalja koja se stalno mijenjaju, a sve su otvorenija za inovacije.

„Pratimo promjene u potražnji za inovacijama među našim klijentima. Zato smo ove godine odlučili potražiti rješenja s čak 12 područja, uključujući razvoj financijskih tehnologija (FinTech), upravljanje rizicima, Internet stvari, umjetnu inteligenciju, e-trgovinu, korisničku podršku ili automatizaciju procesa. Ove tehnologije vrlo su različite, a određena korporacija unutar svakog sektora može ih provesti na drugačiji način. Potražnja za inteligentnim rješenjima koja jamče transformaciju postojećih procesa i optimizaciju ne jenjava, baš naprotiv, sve je veća”, dodaje Magdalena Kwoska, voditeljica projekta Startup Collider u PwC-u.

Finale programa PwC Startup Collider održati će se krajem veljače 2019. – odabrat će se do 15 najperspektivnijih društava. Ta će skupina sudjelovati u šestomjesečnom procesu razvoja poslovanja, a proces će se provoditi uglavnom putem interneta. Start-up poduzeća također će dobiti priliku da sudjeluju u sektorskim događanjima i događajima poslovnog umrežavanja u koje će biti uključen i PwC-ov Startup Collider.

Tijekom razdoblja od ožujka do rujna 2019. poduzetnici će se sastajati s PwC-ovim stručnjacima i poslovnim predstavnicima. Program će završiti u rujnu 2019. posebnim događajem nazvanim Demo Day, na kojemu će start-up poduzeća pred investitorima i potencijalnim klijentima predstaviti svoje proizvode, usluge i tehnologije.

PwC-ovi stručnjaci ističu kako ponuda programa Startup Collider nije ograničena samo na akceleraciju start-up poduzeća, širenje njihovog poslovanja i generiranje dobiti. Sastavni dio programa jest izgradnja poslovnih odnosa koji ne završavaju dovršetkom programa razvoja poslovanja. Demo Day, kruna programa, početak je daljnje suradnje.

Svi podaci o programu, metodama razvoja poslovanja, uvjetima i ponudi za start-up poduzeća, dostupni su na stranici: startupcollider.pwc.com.
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: