Program stjecanja digitalnih vještina

Inicijativa Ekonomskog fakulteta i Microsofta

0 Flares 0 Flares ×
Ekonomski fakultet – Zagreb je u suradnji s Microsoftom razvio program BusinessTech: Improving Digital Skills in Business and Economics. Ilustracija: Microsoft

26. ožujka 2021. – Microsoft Hrvatska i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisali su sporazum o suradnji kojim se Ekonomski fakultet – Zagreb priključuje Microsoftovoj globalnoj inicijativi usmjerenoj na stjecanje digitalnih vještina. Inicijativa je usmjerena na sve koji žele razviti ili unaprijediti vještine, od nezaposlenih i onih koji traže promjenu u karijeri, do studenata i mladih kojima digitalne vještine mogu dati bolju startnu poziciju na tržištu rada.

Edukacija se provodi unutar Microsoft Learn i Linkedin Learning platforme, a nakon ispita koji stoji oko 100 kuna (15 američkih dolara), stječe se međunarodno prizanti certifikat. Studenti Ekonomskog fakulteta – Zagreb imaju besplatan pristup. Sve edukacije i tečajevi su online, uglavnom nije potrebno nikakvo predznanje, mogu se pratiti bilo kada, a za pristup je potrebna samo internetska veza.

Do sada je opciju besplatnog učenja putem Microsofta iskoristilo gotovo 20.000 građana Hrvatske.

Obrazovnim resursima korisnici mogu pristupiti putem centralne lokacije opportunity.linkedin.com, a svi sadržaji su dostupni na četiri jezika: engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom. Do sada je opciju besplatnog učenja iskoristilo gotovo 20.000 Hrvata, što nas smješta na 6. mjesto u regiji Srednje i Istočne Europe, te na 77. mjesto globalno.

Ekonomski fakultet – Zagreb je u suradnji s Microsoftom razvio program BusinessTech: Improving Digital Skills in Business and Economics, koji studentima pruža mogućnosti dodatne edukacije u području primjene digitalnih tehnologija u poslovanju. Studenti mogu birati između pet kategorija tečajeva i edukacija, pri čemu uče iz praktičnih iskustava i rješavaju poslovne probleme uz pomoć digitalnih tehnologija. Program je usklađen s redovitom nastavom .

Suradnja na inicijativi stjecanja digitalnih vještina tek je početak suradnje između Microsofta Hrvatska i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a očekuje se još niz zajedničkih projekata.

Microsoft Hrvatska u suradnji s lokalnim obrazovnim partnerima pokreće komunikacijsku kampanju kako bi što više građana saznalo za mogućnost stjecanja digitalnih vještina te iskoristilo prednosti besplatnog učenja i stjecanja certifikata i što lakše pronašlo posao.

Više informacija o globalnoj inicijativi može se pronaći na Microsoftovoj stranici news.microsoft.com/skills


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: