Promocija europske poljoprivrede

200 milijuna eura za promicanje europskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelles, 20. studenog 2020. – Europska komisija dodijelit će 200,9 milijuna EUR u 2020. za financiranje promotivnih aktivnosti za poljoprivredno-prehrambene proizvode iz EU-a kod kuće i u inozemstvu.

U programu rada za politike promocije za 2020. koji je jučer donijela Komisija navode se glavni prioriteti potpore. Politika EU-a za promicanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda osmišljena je kako bi se tom sektoru pomoglo da iskoristi rastuće i sve dinamičnije globalno poljoprivredno-prehrambeno tržište, kako bi se podigla svijest o sustavima kvalitete uključujući ekološke proizvode i pomoglo proizvođačima u slučaju poremećaja na tržištu.

Povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj Phil Hogan izjavio je: Europa u svijetu ima ugled bez premca kad je riječ o poljoprivredno-prehrambenim proizvodima i EU nije slučajno najveći svjetski izvoznik tih proizvoda. Naša politika promocije sa sve više sredstava podupire proizvođače iz EU-a u nastojanjima da njihovi proizvodi postanu prepoznatljivi i u EU-u i izvan njega, ali i u suočavanju s tržišnim poteškoćama podizanjem svijesti o njihovim proizvodima. Postojećim sporazumima o trgovini stvaraju se i uvjeti za povećanje njihova izvoza na tržišta koja brzo rastu. Nedavno sklapanje bilateralnog sporazuma EU-a i Kine o proizvodima s oznakom zemljopisnog podrijetla još je jedan primjer napora Komisije da stvori prilike za proizvođače i kvalitetne europske proizvode.

Više pojedinosti dostupno je ovdje.

__

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: