Proračun EU za 2020.

Klimatske promjene, mladi, radna mjesta, sigurnost i solidarnost

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelles, 20. studenog 2019. – Tri institucije EU-a postigle su dogovor o proračunu EU-a za 2020. EU će sada svoja sredstva moći usmjeriti na prioritete važne za građane, odnosno na klimatske promjene, radna mjesta, mlade, sigurnost i solidarnost u EU-u. Proračun za sljedeću godinu znači i pripremu za prijelaz na sljedeći proračunski ciklus jer će biti sedmi i posljednji proračun u aktualnom dugoročnom proračunskom razdoblju EU-a 2014. – 2020.

Günther H. Oettinger, europski povjerenik za proračun i ljudske resurse, rekao je: Proračun EU-a za 2020. znači kontinuitet. Posljednji je u aktualnom dugoročnom proračunskom razdoblju i posljednji koji je predložila i o kojem je pregovarala Junckerova Komisija. Proračunska sredstva bit će usmjerena tamo gdje su potrebna, potaknut će se zapošljavanje, suočavanje s klimatskim promjenama i ulaganja u Europi. Ulagat ćemo u mlade i Europu učiniti sigurnijom. Svi ti prioriteti uzeti su u obzir i u prijedlogu Komisije za dugoročni proračun EU-a nakon 2020. U ovom trenutku trebamo raditi na pravodobnom donošenju sljedećeg dugoročnog proračuna da bismo građanima pružili sigurnost i stabilnost te i dalje stvarali dodanu vrijednost EU-a za sve.

Proračun EU-a za 2020. iznosi 168,69 milijardi eura u obvezama (iznos u kojem se u danoj godini mogu sklapati ugovori) te 153,57 milijardi eura u sredstvima za plaćanje (iznos koji će se isplatiti).

Dodatne informacije potražite OVDJE.
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: