Proradio sustav e-Propusnice

https://epropusnice.gov.hr

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 1. travnja 2020. Sustav epropusnice.gov.hr omogućuje građanima naše zemlje jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i identifikacijski sustav).

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima susta e-Propusnice za građane možete uputiti službi za podršku: epropusnice@uprava.gov.hr (0-24 h).

Omogućava niz funkcionalnosti, kao što je predaja zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema, poslodavcu, liječniku obiteljske medicine, nadležnom stožeru civilne zaštite, preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku, itd.

Propusnice se izdaju zaposlenima u službama bitnima za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, ljudima koji se bave izvješćivanjem javnosti (novinari), stanovnicima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, ljudima koji moraju na posao koji ne mogu obavljati od kuće, za putovanja iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne MUP u radi provjera na terenu.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva, za sada još vrijede.

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima susta e-Propusnice za građane možete uputiti službi za podršku: epropusnice@uprava.gov.hr (0-24 h).

Kako sustav ePropusnica zapravo radi dobro je opisano u članku na portalu ICTbusiness.info


U međuvremenu izvedena je i jedna slična inicijativa izdavanja e-propiusnica i na lokalnoj razini.


 

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: