Prva dolina za digitalne nomade u Hrvatskoj

Inicijativa Work Remotely Croatia

0 Flares 0 Flares ×
Otvorenje prve doline za digitalne podržale su mnoge institucije i organizacije, osobno i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, zastupnik u EU parlamentu Karlo Ressler, voditeljica Ureda za globalni PR HTZ-a Lucijana Natalija Jerković, ravnatelj Instituta za turizam doc. dr. sc. Damir Krešić te direktori lokalne i regionalne turističke zajednice, Mario Paleka i Mihaela Kadija, a snažnu podršku dali su i Zadarska županija i Hrvatska udruga poslodavaca. Foto: WRC

26. studenoga 2021. – Projekt, kojeg su osmislili dvojica partnera Mario Mrkša (25) i Vedran Presečan (26), pokrenut je u okviru inicijative Work Remotely Croatia (WRC). Prvu dolinu za digitalne nomade otvorili su u Zadru, koja je već u prvih nekoliko tjedana primila više od 300 prijava nomada iz svih dijelova svijeta.

U okviru predstavljanja održana je i panel rasprava „Potencijal digitalnih nomada u Hrvatskoj“, a o potencijalu nije potrebno govoriti previše kada digitalnih nomada trenutno ima više od 35 milijuna u svijetu te je njihova ekonomska vrijednost procijenjena na 780 milijardi dolara godišnje, a što samo za sebe govori o prilikama koje ova nova generacija, „turista“ donosi.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: