Prva kampanja Zelene platforme

GREENspiracija

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 28. siječnja 2021. – Pravovremene informacije, preporuke, savjeti, edukacije, radionice, samo su dio sadržaja koji će inicijativa Green.hr ponuditi u svojoj GREENspiracija kampanji. Ideja te zelene platforme je motivirati javnost na male promjene u svakodnevnoj rutini kako bi se i građani uključili u neophodnu zelenu transformaciju koja će obilježiti gospodarske planove Europske unije u slijedećem razdoblju.

Prva kampanja provodi se pod sloganom Ponovno iskoristi (Reuse), a GREENspiracija će se tijekom godine – u svakom kvartalu – nastaviti s kampanjama Smanji količinu otpada (Reduce), Oporabi (Recycle) i Ponovno promisli (Rethnik).

Svaka će kampanja imati konkretan cilj pa će inicijativa Green.hr za svaki potpis koji podrži GREENspiraciju putem online aktivacije darovati pet kuna za ekološke akcije koje će zajedno s partnerima realizirati tijekom ovog proljeća.

Kampanja pod sloganom Ponovno iskoristi obilježiti će prvo tromjesečje. Zašto ponovno koristiti? Zato što je želja pružiti rješenja i savjete kako zaista možemo naučiti preurediti, kombinirati i iskoristiti postojeće resurse. Statistike pokazuju kako se 30 posto otpada u kućanstvima odnosi na biootpad, dok trećina ukupno proizvedene hrane propadne.

Više pojedinosti: GREENspiracija


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: