Prva konferencija o dalmatinskoj poljoprivredi

O potencijalima povezivanja poljoprivrede i turizma

0 Flares 0 Flares ×

3. svibnja 2022. – Za točno tri tjedna, 24. svibnja, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Zadarske županije te u organizaciji agencije Apriori World, održat će se prva konferencija o dalmatinskoj poljoprivredi „Dalmatinka“.

Tematski, konferencija je podijeljena u pet tematskih cjelina: „Poljoprivredna strategija Republike Hrvatske“, „Mediteranske kulture“, „Praktična rješenja za mediteransku poljoprivredu“, „Perspektive hrvatskog ribarstva“, te „Mladi poljoprivrednici, akademska zajednica i mediteranska poljoprivreda“.

Statistika pokazuje znantno povećanje broja ljudi koji se putem obiteljskih gospodarstava bave poljoprivredom u Dalmaciji, a sve su veći i potencijali povezivanja turizma i mediteranske poljoprivrede. Važno je naglasiti i stočarstvo u zaleđu Dalmacije, koje očekuju nove financijske potpore.

Sudionike konferencije očekuje 11 predavanja i 2 panela – jedan pod nazivom „Perspektive hrvatskog ribarstva“ čiji je uvodničar i moderator prof.dr.sc. Lav Bavčević, a drugi će moderirati i dati uvod prof.dr.sc. Martina Skendrović Babojelić sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Očekuje se da će konferenciju otvoriti ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, a na istoj će svoja izlaganja, među ostalima, imati i državni tajnici Zdravko Tušek i Šime Mršić, ali i ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane, Zdravko Barać, svi pod motom „inspiriramo poljoprivredu“.

Prijave za besplatno sudjelovanje su u tijeku na službenim stranicama www.inspiriramo-poljoprivredu.com .


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: