Prva pametna poslovna zona

Industrijsko-logistička zona Kutina

0 Flares 0 Flares ×
Grafički prikaz poslovne zone Kutina

Kutina, 23. studenoga 2020. – Na internetskoj konferenciji Prezentacija Industrijsko-logističke zone Kutina i uloga digitalizacije u gospodarstvu, koju su organizirali Grad Kutina i Hrvatska gospodarska komora, predstavljena je nova poslovna zona u našoj zemlji.

Riječ je o prostoru koji se nalazi samo sat vremena autocestom od Zagreba i koji je u potpunosti pripremljen za dolazak ulagača – ima uređenu svu potrebnu dokumentaciju, energetsku i komunalnu infrastrukturu. Prostire se na 74 hektara, u vlasništvu je Grada Kutine te nudi niz pogodnosti budućim investitorima – oslobođeni su plaćanja komunalnoga doprinosa i komunalne naknade pet godina.

Zlatko Babić, gradonačelnk Kutine, na online predstavljanju pametne poslovne zone. / Foto: HGK

Sama kutinska Zona će biti i prva pametna zona u Hrvatskoj – pilot projekt digitalizacije poduzetničke zone uključivati će mrežu Interneta stvari, softver za nadzor i upravljanje poduzetničkom infrastrukturom i gradskom imovinom te digitalizaciju informacija ključnih za investitore i povezivanje s građanima.

Grad Kutina će opremiti poduzetnike koji posluju u zonama pametnim modulima za mjerenje potrošnje struje, vode i plina. Zona će uključivati i sustav za upravljanje gradskom rasvjetom, kao i digitalizirane podatke i preglede parcela u zoni za potencijalne investitore, uključujući i analizu dostupne radne snage.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: