Prvi avion nove hrvatske zrakoplovne tvrtke

ETF Airways Boeing 737-800

0 Flares 0 Flares ×

Pula, 29. svibnja 2021. – Nova hrvatska zrakoplovna tvrtka, ETF Airways, predstavila je u zrakoplovnoj luci u Puli svoj prvi veliki putnički avion. Riječ je o zrakoplovu tipa Boeing 737-800 sa 189 mjesta (kojeg su krstili “Voyager”), koji će se koristiti za povezivanje destinacija u jugoistočnoj Europi s destinacijama u EU. Drugi zrakoplov ETF Airwaysa očekuje se polovicom lipanja (zvat će se “Enterprise”), a treći, ako sve bude po planu, za mjesec dana. Dodatna zanimljivost ovog događaja je da je to prvi put u posljednjih trideset godina da se Boeing pojavljuje na tržištu naše regije.

Predstavljanje prvog zrakoplova tvrtke ETF Airways, u Puli, u zrakoplovnoj luci. Foto: ZP

Dugoročna strategija tvrtke ETF Airways je stvarati nove vrijednosti koje će razvijati hrvatski turizam u pravcu moderne industrije više dodane vrijednosti. Vode je tri stručnjaka, ujedno članovi uprave ETF Airwaysa, Stjepan Bedić, Marko Banković i Dragan Stefanovski. Najveći investitori i članovi nadzornog odbora su javnosti poznati dugogodišnji financijski i ekonomski stručnjaci Ratko Bajakić i Zdenko Adrović, a zamjenik predsjednika nadzornog odbora i investitor je ekonomski analitičar Velimir Šonje.

ETF Airways, tvrtka osnovana prošle godine, svoju je šansu našla u poboljšanju uvjeta za najam velikih zrakoplova koje će u početku koristiti samo za charter letove i za naručene letove za druge tvrtke, takozvane wet lease ugovore (ugovori o zakupu zrakoplova s posadom) u tržišnim nišama, od kojih su neke vezane za turizam.

ETF Airways već leti izvan Hrvatske, povezuje odredišta Jugoistočne Europe s odredištima u Europskoj uniji, a sebe vidi kao parntera velikim turističkim agencijama, hotelijerima i destinacijama koje imaju razrađene strategije razvoja turizma.

Među uzvanicima u pulskoj Zračnoj luci bio je i direktor Boeinga za Europu Matthew Bull te izaslanik ministrice turizma Ivo Bašić koji je istaknuo da su ovakve poduzetničke inicijative važne iz više aspekta jer se Hrvatske još jače pozicionira na karti avio destinacija.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: