Prvi od četiri. Zaštita. Vijest o Nikoli.

Deloite. Veritas. Skočio pa pao.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 22. rujna 2020. Novosti, ukratko:

Deloitte i dalje prvi. Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je fiskalnoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2020., ostvarila prihod od 47,6 milijardi dolara. Riječ je o porastu od 5,5 % u lokalnoj valuti i povećanju od 3,9 % u američkim dolarima, unatoč izazovima koje je prouzročila pandemija virusa COVID-19 u drugoj polovici godine. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG. Više pojedinosti.

Zaštita. Od centra do periferije. Veritas Technologies, jedna od vodećih svjetskih tvrtki na području sigurnosne zaštite informacija objavila je novu inačicu svog rješenja, posebno dizajniranu za obranu od opasnosti kojima su tvrtke izložene zbog ucjenjivačkog softvera (ransomwarea) te namjenski izgrađenu tako da pruža podršku računalnim procesima, aplikacijama i podacima koji se nalaze u oblaku, što novu platformu čini najviše skalabilnom u cijeloj IT industriji. Više pojedinosti.

Skočili. Pa pali. Nakon što je objavljeno da će General Motors uložiti dvije milijarde dolara u tvrtku Nikola, jednog od glavnih konkurenata tvrtki Tesla, koja se bavi razvojem električnih vozila, vrijednost dionica te tvrtke skičila je za 41%. No, samo par dana kasnije, aktivistički ulagač, tvrtka Hindenburg Research objavila je dokument u kojem javno optužuje tvrtku Nikola za prijevaru, manipulaciju tržištem vrijednosnica i nepotizam, vrijednost dionica pala je za 36%. Tvrtka Nikola Motors odbacuje te optužbe. Više pojedinosti.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: