Prvi put. Duga ruka Partije. Novinari.

Natječaj ZABA-e. Javno-Pirvatno partnerstvo. Slobodni novinari i Sindikat

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 29. rujna 2020. Novosti, ukratko:

Biraju se najbolji mali poduzetnici u turizmu. Još samo dva dana otvorene su prijave na natječaj #prviput, kojim Zagrebačka banka malim poduzetnicima s originalnim turističkim proizvodom osigurava snažnu stručnu i financijsku pomoć za promociju. Prijavom na natječaj mali poduzetnici u turizmu, koji su najviše pogođeni korona krizom, imaju priliku osvojiti besplatnu marketinšku kampanju koja će im osigurati vidljivost i predstaviti njihove poduzetničke priče. Više o projektu može se pronaći na stranici prviput.hr.

Javno-Privatno Partnerstvo na kineski način. Sekretar Komunističke partije Narodne Republike Kine, Xi Jinping, izjavio je da država mora uspostaviti čvršća pravila igre, kad je u pitanju poslovanje kineskih privatnih tvrtki. Centralni komitet je objavio memorandum u kojem se kaže da Specijalni ured za radne odnose mora uspostaviti čvršće veze sa privatnim sektorom. To je, u biti, revizija ili nadogradnja Smjernica koje je kineska agencija za sigurnost objavila 2018. godine. Ciljevi tih Smjernica su i ekonomski i politički, a kritičari (posebno zapadnjački) smatraju da je riječ i o uspostavi veće kontrole nad prometom podataka, kako kineskih građana tako i podataka koje kineske tvrtke prikupljaju putem interneta, raznim softverima. Ali i tvrtki kineskih partnera, izvan same Kine. Prema kineskom zakonu, svaki pojedinac i tvrtka dužni su kineskoj sigurnosnoj agenciji ustupiti sve podatke koje traži. Štoviše, prema Smjernicama, od nekih tvrtki će kineska država tražiti pomoć u ostvarenju svojih geopolitičkih ciljeva. Više pojedinosti.

Vodič za slobodne novinare i honorarce u medijima. Sindikat novinara Hrvatske želi privući u svoje članstvo slobodne novinare i honorarne suradnike u medijima. Cilj je da se pridruže sindikatu u svrhu zajedničkog nastupa u pregovorima o zaštiti novinarski radnih i drugih prava. Kako će se pomiriti interesi Sindikata novinara koji zastupa interese novinara zaposlenika medijskih korporacija i slobodnih novinara koji su samostalna vrsta poduzetnika, tek će se vidjeti. Želite li se više u to uputiti, preuzmite Priručnik za sindikalno organiziranje u sektoru medija, umjetnosti i zabave.


 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: