Radite za Google od kuće? Eto vam manja plaća..

85 posto zaposlenih želi raditi od kuće

0 Flares 0 Flares ×
Google i inače plaće svojim ljudima određuje ovisno o tome gdje zapravo rade. Foto: Google

14. kolovoza 2021. – Zaposlenici najveće internetske tražilice, tvrtke Google, ako odluče svoj posao stalno raditi od kuće i ne vraćati se više u urede, morati će se suočiti s manjim plaćama, ovisno o tome gdje žive.

Google i inače plaće svojim ljudima određuje ovisno o tome gdje zapravo rade. Na primjer, Googler u New Yorku nema istu plaću kao netko tko radi u nekom manjem mjestu u Americi (i do 15 posto manje) ili drugdje u svijetu (usklađeno s primanjima regije u kojoj radi).

Koliko će plaća biti velika može se utvrditi primjenom aplikacije Work Location Tool, koja svakom zaposleniku pruža uvid u “prilagodbe” u osobnim primanjima koje može očekivati, želi li se preseliti u neki drugi Googleov ured ili zatražiti da se njegovo radno mjesto premjesti tamo gdje stanuje.

Google je proveo anketu među svojim zaposlenicima, na koju se odazvalo već njih više od 100 tisuća – 85 posto ih je izrazilo želju ili za premještajem u neki drugi ured ili doma.

Sama ideja je izazvala dosta rasprave. Neki tvrde da oni koji se presele u jeftinije gradove ili rade s lokacije s koje ne moraju svaki dan putovati na posao i trebaju dobiti manju plaću. Drugi pak kažu da oni koji rade od kuće više troše na režije: struju, vodu, grijanje i opremu koju im inače daje tvrtka kada rade u uredima te, stoga, ne bi trebali biti “kažnjeni” manjom plaćom.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: