Rasprodano! Startup Factory. Emisije CO2.

Kriptomarke. Još tjedan dana. EU i svijet.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 12. rujna 2020. – Novosti, ukratko:

Za samo 16 sati. Svih 500 kriptomaraka koje su se mogle kupiti kriptovalutama u mrežnoj trgovini https://kripto.posta.hr/marka rasprodano je u samo šesnaest sati nakon što je Hrvatska pošta izdala prvu hrvatsku Kriptomarku. U prosjeku je po jednom novčaniku kupljeno šest kriptomaraka, a tri novčanika s trenutačno najvećim brojem kriptomaraka imaju 60, 52 i 42 primjerka. Kriptomarke se i dalje mogu kupiti u svim većim poštanskim uredima i u mrežnoj trgovini www.epostshop.hr. Samoljepljiva fizička marka može se koristiti za plaćanje poštarine, a uz nju dolaze i svi podaci potrebni za aktivaciju ili prijenos digitalne Kriptomarke u digitalni novčanik. Više pojedinosti.

Još samo tjedan dana. Za prijavu na novi Startup Factory ciklus preostalo je još samo tjedan dana! Petu generaciju programa čekaju nove edukacije i mentori, a spremno je i 550 tisuća bespovratnih no equity kuna koje je osigurao Grad Zagreb. Prijave za Startup Factory traju do 20. rujna. Više pojedinosti: startupfactory.zicer.hr.

Emisije CO2 i dalje rastu, ali ne i u EU-u. Zajednički istraživački centar Europske komisije objavio je studiju pod nazivom Fosilne emisije CO2 za sve zemlje svijeta, koja pokazuje da je Europska unija uspjela odvojiti gospodarski rast od ispuštanja emisija koje utječu na klimatske promjene. Emisije CO2 iz fosilnih goriva u državama članicama EU-a i Ujedinjene Kraljevine smanjile su se (za 3,8% u 2019. u usporedbi s prethodnom godinom) dok se globalno povećanje emisija CO2 nastavilo u 2019., iako nešto sporijim tempom. Emisije CO2 iz fosilnih goriva u EU-u i Ujedinjenoj Kraljevini bile 25 % niže od razina iz 1990., što je najveće smanjenje među gospodarskim područjima. Više pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: