Rast od 5,2 posto

Poslovni rezultati Ericsson Nikola Tesla Grupe u 2018. godini

0 Flares 0 Flares ×
Domaće tržište zabilježilo je rast prihoda od 35%, međutim, na izvoznim tržištima (bez Ericssonova tržišta) prihodi od prodaje niži su 17,7%

Unatoč izuzetno zahtjevnoj poslovnoj godini, Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je u 2018. godini prihode od prodaje u iznosu od 1.558,2 milijuna kuna, 5,2% više u odnosu na prethodnu godinu.

Ostali ključni pokazatelji poslovanja također bilježe porast. Domaće tržište zabilježilo je značajan rast prihoda od prodaje kao rezultat ulaganja operatora u modernizaciju mobilnih mreža i projekte digitalne transformacije, dok izvozna tržišta bilježe niže prihode od prodaje zbog manjeg broja projekata modernizacije mreža te izazovnog ekonomskog i političkog okruženja na pojedinim tržištima.

Ericssonovo tržište kontinuirano bilježi solidan rast te doprinosi financijskoj stabilnosti cjelokupnog poslovanja.

Na izvoznim tržištima (bez Ericssonova tržišta) prihodi od prodaje niži su 17,7% u odnosu na prethodnu godinu te iznose 229,8 milijuna kuna (2017: 279,2 milijuna kuna).

Na tržištima Jugoistočne Europe kontinuirani fokus na potrebe kupaca rezultirao je potpisivanjem nekoliko novih ugovora u operatorskom segmentu, prvenstveno u području održavanja i modernizacije radijskog dijela mreže.

Na tržištu Zajednice Neovisnih Država prihodi od prodaje iznose 108 milijuna kuna (2017: 142,9 milijuna kuna), što je smanjenje od 24,4% u odnosu na prethodnu godinu zbog manjeg broja novih projekata modernizacije mreža. Glavne aktivnosti bile su na izgradnji LTE mreža s operatorima beCloud (Bjelorusija) i IDC (Moldova) te modernizaciji mobilne mreže operatora Ucom (Armenija).

Više o rezultatima tvrtke Ericsson Nikola Tesla potražite na mrežnom odredištu tvrtke: https://www.ericsson.hr/20190220-rezultati-2018

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: