„Re-open EU”

Internetska stranica za turizam u EU-u

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelless, 16. lipnja 2020. – Europska komisija pokrenula je novu mrežnu platformu: „Re-open EU” (ponovno otvorimo Europsku uniju), koja treba poslužiti kao početna informativna točka za sigurna putovanja na Starom kontinentu.

Na platformi će biti dostupne informacije ažurirane u stvarnom vremenu o granicama, dostupnim prijevoznim sredstvima i turističkim uslugama u državama članicama.

Platforma „Re-open EU” dio je paketa za turizam i promet koji je Komisija pokrenula polovicom svibnja kako bi pomogla ponovnoj izgradnji povjerenja putnika. Prilagođena je upotrebi na mobilnim telefonima i kao internetska stranica, sa sadržajima na sva 24 službena EU jezika.

Na platformi će biti i informacije o programima pokroviteljskih vaučera koje potrošači mogu unaprijed kupiti za boravak ili obrok u omiljenim hotelima i restoranima. Na taj način mogu pridonijeti njihovu oporavku i pomoći europskoj ugostiteljskoj industriji nakon ukidanja ograničenja i ponovnog otvaranja granica.

Zahvaljujući pokroviteljskim vaučerima poduzeća mogu prebroditi probleme s likvidnošću, a usluge pružaju kasnije. Iznos koji korisnik plati odlazi izravno pružatelju usluga. Novom namjenskom internetskom stranicom Komisija želi pomoći uključenim poduzećima i zainteresiranim korisnicima da se lakše povežu, posebice pri putovanju u inozemstvo.

Uz to, europska platforma za digitalnu kulturnu baštinu – Europeana – uvodi zbirku umjetničkih djela i fotografija Discovering Europe (Otkrivanje Europe) s nekima od najpoznatijih europskih znamenitosti. Osim toga, na stranici Europeana Pro poseban će dio biti namijenjen turizmu kako bi se stručnjacima za kulturnu baštinu pomoglo da se informiraju o inicijativama za potporu turizmu diljem EU-a.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: