Regionalni sajam knjiga

Hrvatski izdavači na sajmu knjiga u Beogradu

0 Flares 0 Flares ×

„Znamo da se knjižno izdavaštvo radikalno sužava, i da je to globalni trend. No, čini se da to nije slučaj u Beogradu. Raduje nas što možemo zaključiti da Beograd kupuje knjige i Beograd čita“, istaknuo je predstavnik Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore Marko Gjeldum na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Na zajedničkom štandu Zajednice nakladnika i knjižara HGK predstavilo se pet hrvatskih izdavača: DAF, KruZak, Medicinska naklada, Meandar medija i Sajema.

Osim njih, svoja izdanja zasebno su predstavili i druge hrvatske izdavačke kuće kao što su VBZ, Fraktura, Školska knjiga, Znanje, Mozaik knjiga i Begen.

U sklopu sajma bilo je i nekoliko promocija hrvatskih autora, a posebno su zapaženi nastupi Igora Mandića i Ivane Plechinger.

„Koliko god su nam ograničene mogućnosti reklamiranja i promoviranja, naši nas vjerni kupci svejedno pronalaze. Imam osjećaj da postojan interes za naša izdanja ovdje nikada neće prestati“, izjavio je Kruno Zakarija, vlasnik i urednik KruZaka.

„Za naslove iz šire medicinske struke ovdje je velik i postojan interes, stoga imamo dobar razlog da smo sve ove godine na Sajmu, a nastupat ćemo i ubuduće“, naglasili su predstavnici Medicinske knjige.

Međunarodni Beogradski sajam knjiga po 63. puta održava se od 21. do 28. listopada pod motom – Pišem, dakle postojim, a ove godine je zemlja partner sajma Maroko.

Riječ je o najvećem regionalnom sajmu posvećenom knjizi, promociji književnog stvaralaštva, odgoja i obrazovanja. Uz Sajam ide vrlo profiliran prateći program, a to obuhvaća promocije knjiga, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribine.

Izvor: HGK

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: