Rekordan broj rizičnih ulaganja u Europi

Izvještaj: Pitchbox European Venture Report

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 31. listopada 2020. – Industrija fondova rizičnog kapitala (Venture Capital, VC) postavila je novi rekord u vrijednosti ulaganja u trećem financijskom tromjesečju ove godine u Europi.

Fondovi rizičnog kapitala su od početka srpnja do kraja rujna ove godine u razne startup i druge projekte uložili 10,6 milijardi eura, a u svih devet mjeseci dosadašnjeg dijela godina 29,5 milijardi eura, pokazuje izvještaj PitchBook’s Q3 2020 European Venture Report, izrađen uz potporu tvrtke Fladgate LLP.

To je, prema vrijednosti i broju ugovora već treća rekordna godina zaredom. I, čini se da će, unatoč krizi uzrokovanom pandemijom, i 2020. godina biti rekordna.(Prošle godine rizična ulaganja u Europi bila su veća od 37 milijardi eura).

Izvještaj se bavi i trendovima u ulaganjima, opisom tzv. “exit” strategija, djelatnošću poslovnih anđela, itd. Najviše se ulagalo u farmaceutske, biotehnološke i softverske projekte i startup tvrtke.

Više pojedinosti


PitchBook je desetak godina stara softverska kompanija koja se bavi obradom podataka i raznim statističkim istraživanjima. Ima urede u Londonu, New Yorku, San Franciscu i Seatleu.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: