Rent24 kupio HUB385

Rent24 preuzeo većinski udio u HUB-u 385

0 Flares 0 Flares ×
HUB385, centar za inovacije i coworking prostor površine preko 2.000 kvadratnih metara nalazi se u samom centru Zagreba, na Trešnjevc

Rent24 koji trenutno ima preko 50 coworking i coliving lokacija na tri kontinenta, što ga čini jednim od najvećih svjetskih pripadnika te industrije, postao je većinski vlasnik hrvatske tvrtke Nest01 koja vodi HUB385, najpoznatiji coworking prostor u Hrvatskoj.

Ulazak na hrvatsko tržište od velikog je značaja za izvršnog direktora tvrtke Rent24, Roberta Bukvića, bivšeg profesionalnog košarkaša: „Moja obitelj je iz Hrvatske. Čim sam krenuo u ovaj posao, želja mi je bila proširiti se i ovdje“.

Međutim, širenje tvrtke na hrvatsko tržište nije bila samo puka želja vođena osobnim interesima. „Tehnološka scena u Hrvatskoj vrlo je živa. Hrvatske tvrtke rade za globalne igrače, a tehnološko obrazovanje jako je dobro razvijeno – vidimo velik potencijal koji bi Hrvatsku mogao svrstati u ponajbolje europske tech-hubove“.

HUB385, centar za inovacije i coworking prostor površine preko 2.000 kvadratnih metara nalazi se u samom centru Zagreba, na Trešnjevci. Osnovali su ga Ivana Šoljan, Ante Magzan i Ivica Mudrinić, veterani lokalne tehnološke scene. U dvije godine postojanja, HUB385 postao je glavno mjesto okupljanja startup i poduzetničke zajednice, kao i mjesto za održavanje edukacijskih radionica i poslovnih evenata. U ovoj transakaciji – osnivači su zadržali manjinski udio, ali i upravljanje lokalnom kompanijom.

Ante Magzan, direktor i suosnivač HUB-a385 izjavio je kako „partnerstvo s tvrtkom Rent24 HUB-u385 daje potpuno nove prilike za rast coworkinga kao jednog od temelja kvalitetnog razvoja digitalnog poduzetništva i inovacija.

Naše dosadašnje iskustvo u kombinaciji sa globalnom mrežom Rent24 i njihovim korporativnim standardima bit će snažna osnova za daljnje podizanje kvalitete usluga i širenje coworkinga i colivinga u Hrvatskoj i regiji. Također, naši korisnici moći će koristiti prostore Rent24 diljem svijeta, a isto tako će i Rent24 korisnici biti dobrodošli u HUB385, što će cjelokupnom hrvatskom startup ekosustavu uvelike olakšati pristup svjetskim tržištima, novim znanjima i iskustvima, zključio je Ante Magzan
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: