Revizor za kriptovalute

PwC pruža usluga revizije klijentima koji se bave kriptovalutama

Zagreb, 9. srpnja 2019. Konzultantska kuća PwC, koja se bavii uslugama računovodstvenog savjetovanja predstavila je softverski alat za pružanje usluga revizije poslovnim subjektima koji se bave kriptovalutama.

Rješenje se zove Halo i može, kaže se u priopćenju, osigurati neovisne, materijalne dokaze o „uparivanju privatnog ključa s javnom adresom“ što predstavlja jedan od dijelova potrebnih za uspostavljanje vlasništva nad kriptovalutom te na siguran način ispitati blockchain tehnologiju za samostalno i pouzdano prikupljanje potkrjepljujućih informacija o transakcijama u blockchainu.

PwC svoje rješenje koristi pri revizijama klijenata koji se bave kriptovalutama ali i u suradnji s drugim tvrtkama, kojima nije revizor, a kako bi im pomogao iskoristiti nove prilike i riješiti izazove blockchain tehnologije i kriptovaluta, uključujući i pomoć u provedbi procesa i kontrola koje će im biti potrebne za dobivanje izvješća revizora.

Kontrolno okruženje PwC-ovog klijenta i opseg tokena kojeg podržava softver Halo znatno utječu na PwC-ovu sposobnost obavljanja revizije poslovnog subjekta koji se bavi kriptovalutama, a to su važni parametri tijekom donošenja odluke može li PwC prihvatiti određeni revizijski angažman.

PwC trenutno ovaj alat može koristiti za pružanje revizijskih usluga klijentima koji transakcije obavljaju u valutama Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, LiteCoin, Ethereum, ERC20 – OAX token i Ripple (XRP).

Više pojedinosti o tome potražite na adresi https://pwc.to/2IlUp4A.
___

%d blogeri kao ovaj: