Revizor za kriptovalute

PwC pruža usluga revizije klijentima koji se bave kriptovalutama

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 9. srpnja 2019. Konzultantska kuća PwC, koja se bavii uslugama računovodstvenog savjetovanja predstavila je softverski alat za pružanje usluga revizije poslovnim subjektima koji se bave kriptovalutama.

Rješenje se zove Halo i može, kaže se u priopćenju, osigurati neovisne, materijalne dokaze o „uparivanju privatnog ključa s javnom adresom“ što predstavlja jedan od dijelova potrebnih za uspostavljanje vlasništva nad kriptovalutom te na siguran način ispitati blockchain tehnologiju za samostalno i pouzdano prikupljanje potkrjepljujućih informacija o transakcijama u blockchainu.

PwC svoje rješenje koristi pri revizijama klijenata koji se bave kriptovalutama ali i u suradnji s drugim tvrtkama, kojima nije revizor, a kako bi im pomogao iskoristiti nove prilike i riješiti izazove blockchain tehnologije i kriptovaluta, uključujući i pomoć u provedbi procesa i kontrola koje će im biti potrebne za dobivanje izvješća revizora.

Kontrolno okruženje PwC-ovog klijenta i opseg tokena kojeg podržava softver Halo znatno utječu na PwC-ovu sposobnost obavljanja revizije poslovnog subjekta koji se bavi kriptovalutama, a to su važni parametri tijekom donošenja odluke može li PwC prihvatiti određeni revizijski angažman.

PwC trenutno ovaj alat može koristiti za pružanje revizijskih usluga klijentima koji transakcije obavljaju u valutama Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, LiteCoin, Ethereum, ERC20 – OAX token i Ripple (XRP).

Više pojedinosti o tome potražite na adresi https://pwc.to/2IlUp4A.
___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: