Rješenje za provjeru autentičnosti dokumenata

Suradnja hrvatskog startupa i riječkog Tehničkog fakulteta

0 Flares 0 Flares ×

Suradnja hrvatskog startupa i riječkog Tehničkog fakulteta

15. studenoga 2021. – Tvrtka Blockademia, hrvatski startup koji želi stati na kraj falsificiranim dokumentima, dogovorio je suradnju s Tehničkim fakultetom Sveučilišta u Rijeci. Istraživači i studenti Tehničkog fakulteta bit će pozvani tijekom iduće godine testirati Blockademijinu aplikaciju koja omogućuje provjeru autentičnosti dokumenata, a testiranje će omogućiti postizanje visoke razine sigurnosti i pouzdanosti svih komponenti sustava.

‘’Ova suradnja jedinstvena je jer ćemo tražiti od studenata da tijekom idućih 12 mjeseci hakiraju Blockademijinu aplikaciju kako bi pronašli slabosti, nedostatke i prijetnje u našem sustavu. Iako blockchain tehnologija osigurava autentičnost dokumenta, zahvaljujući beskompromisnom testiranju moći ćemo jamčiti visoku pouzdanost aplikacije budućim korisnicima.

Korisnici Blockademijine mobilne aplikacije moći će verificirati diplome, certifikate, ugovore i druge važne dokumente zahvaljujući Cardano blockchain tehnologiji. Zapis na blockchainu je javan i nepromjenjiv te je iz njega vidljivo točno vrijeme i datum izdavanja zapisa, a Blockademijin sustav koristi ove značajke kako bi osigurao trajnu neizbrisivost i nepromjenjivost zapisa o izvornosti dokumenta.

Blockademia trenutno prikuplja sredstva za daljnji razvoj prodajom vlastitog ACI tokena. Sredstvima će dodatno ojačati svoj tim kako bi do kraja iduće godine njihovo rješenje postalo dostupno svim korisnicima.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: