Sajam InDizajn

Spona između dizajnera i industrije

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 27. rujna 2019. – Sajam InDizajn održava se do kraja ovog tjedna u Areni Zagreb. Osmišljen je da kroz poseban izložbeni prostor, nazvan Bazar, predstavi hrvatske kreativce (arhitekte i dizajnere) i tvrtke za opremanje interijera. Na sajmu se održvajau i brojne radionice predavanja i panel rasprave.

Poruka sajma, koji je okupio osmadesetak izlagača je – za jačanje konkurentnosti nužna je sinergija znanstvene zajednice, dizajnera i proizvođača, a ta suradnja mora biti popraćena i kvalitetnom promocijom.

Jedna od poznatijih izlagača na sajmu je i naša poznata poduzetnica, Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda s preko 200 zaposlenih, čiji kreveti i madraci idu u izvoz diljem svijeta.

„Sajmovi su nam uvijek dobra prilika za prezentaciju jer tu ljudi mogu iz prve ruke osjetiti kvalitetu naših proizvoda. Mi nismo softveraši, ali puno izvozimo, oko 80 posto ukupne proizvodnje. Opremamo najveće svjetske lance hotela, evo prošli tjedan sam bila u Nürnbergu i spavala u hotelu, u svom krevetu, na svom madracu – to je poseban osjećaj. Asortiman podijelili na pet grupa proizvoda, uz opremanje hotela imamo i individualan pristup gdje naše inovacije dolaze do izražaja, tu je i dječji program, linija za nautiku te izvrstan medicinski program. Probitak na najzahtjevnija tržišta možemo zahvaliti inovativnosti“, pojašnjava Cecelja, a da njena tvrtka radi upravo to dokazuju i brojne nagrade koje su za inovativnost dobivali od SAD-a do Južne Koreje.

Za jačanje konkurentnosti nužna je sinergija znanstvene zajednice, dizajnera i proizvođača, a ta suradnja mora biti popraćena i kvalitetnom promocijom.

Krešimir Pavlović, direktor tvrtke Boston – koja proizvodi dekorativne opeke, kamen i 3D panele za fasade i interijere, kaže: „Deset godina smo na tržištu i često idemo na sajmove koji nam obično donesu više novih klijenata. Ciljamo na lokalne sajmove u zapadnoj Europi jer se tamo možemo povezati s distributerima i otvoriti tržište. Zasad većinom uvozimo opeku, ali u planu nam je projekt Cro brick koji bi se oslanjao na našu proizvodnju. Kvalitetom možemo parirati pa ćemo probati izvoziti na tržišta iz kojih inače uvozimo“, naglašava Pavlović.

Još jedan hrvatski proizvođač na sajmu InDizajn je i Stjepan Lencur iz Tvtrke Tehno-dom koja proizvodi kamine na bioetanol i plin. On nam je objasnio da se njihovi kamini mogu ugrađivati i u prostorije bez dimnjaka jer denaturalizirani etanol pri izgaranju ne stvara nikakve štetne nusprodukte. „Imamo ručne i automatske kamine koji ne proizvode pepeo i nisu zahtjevni za održavanje. Izlažemo na domaćim sajmovima jer zasad poslujemo samo u Hrvatskoj, ali ako nam se ukaže prilika, proširit ćemo se i na međunarodno tržište“, izjavio je Lencur.

Više pojedinosti: https://indizajnsajam.hr

___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: