Sajam poslova za informatičare

Job Fair at FER

0 Flares 0 Flares ×
Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Gordan Gledec i predsjednik RH Zoran Milanović. Foto: Dragana Raić.

12. svibnja 2022. – Job Fair, dvodnevni sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET) okupio je u zagrebačkoj dvorani Martinovka više od pet tisuća studenata i 134 poduzeća koji su svoje poslovanje predstavili mladim studentima i budućim zaposlenicima.

Sajam je jučer otvorio dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Gordan Gledec, koji je istaknuo kako su potrebe tržišta rada na području ICT-ja znatno veće od broja studenata koji završe fakultet. Dodao je kako će se FER u budućnosti upravo zbog velikih potreba tržišta za mladim IT-jevcima okretati međunarodnom tržištu.

U dva dana više od pet tisuća studenata posjetilo je FER Job Fair, a 134 poduzeća su se predstavila studentima i budućim zaposlenicima.

„Ovogodišnji Job Fair bilježi rast izlagača poslodavaca i tvrtki za 30% i upravo je ovaj sajam prilika za poslodavce da vide svoje buduće radnike, ali i za studente da upoznaju svoje buduće poslodavce i fokusiraju se na ono što im je potrebno u traženju posla. Prvo mjesto na fakultetu je studij, a onda rad. Nadam se da će oni poslodavci koji zapošljavaju studente imati razumijevanja za njihov studij, jer studij studentima mora biti prioritet“, dodao je dekan Fakulteta elektrotehnike i računalstva, Gordan Gledec.

Studentima i cijelom organizacijskom timu čestitao je i predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, naglasivši kako je FER jedan od malobrojnih centara izvrsnosti i pameti važnih za hrvatsku budućnost.

„Mi kao nacija i država moramo prestati biti, i stvarno i verbalno, ovisnici i privrženici europskih fondova. Stoga, budite ambiciozni i željni uspjeha. Ja se na bojim za vaš posao i bio bih sretan ako bi vaš budući posao bio u Hrvatskoj. Jer, Hrvatska bez znanja ove vrste nema puno aduta s kojima bi bila dovoljno neovisna da nam europski fondovi, a to znači ničija pomoć, više ne trebaju, nego da ju mi i vi dajemo drugima“, poručio je predsjednik Milanović.

Kroz dva dana održavanja sajma studenti su mogli poslušati 24 zanimljiva govora i sudjelovati u 16 radionica.

Job Fair su posjetili i drugi visoki uzvanici, savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje, Jadranka Žarković, posebni savjet predsjednika Republike za energiju i klimu, Julije Domac, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju iz Ministarstva obrazovanja i sporta, Hrvoje Meštrić i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, Luka Korlaet.

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, Luka Korlaet. Foto: Dragana Raić

Kroz dva dana održavanja sajma studenti su mogli poslušati 24 zanimljiva govora i sudjelovati u 16 radionica. Prvi dan održavanja Job Faira na središnjoj pozornici izmijenili su se govornici iz tvrtki Ericsson Nikola Tesla, Syntio, Memgraph, Končar te mnogi drugi. U 13 sati, u zanimljivoj panel raspravi na temu umjetne inteligencije, sudjelovali su predstavnici tvrtki RealNetworks, Gideon i OptimoRoute.

„Ideja Job Faira nastala je 2004. godine kada je prvi puta realiziran u organizaciji udruga BEST Zagreb, KSET i Saveza studenata FER-a. Organiziran je gotovo svake godine, a značajan napredak u organizaciji Job Faira bila je 2016. godina kada se nakon osnivanja Centra karijera u organizaciju uključio Fakultet elektrotehnike i računarstva. Tako je od studentske inicijative narastao događaj koji je postao sinonim za pronalazak poslovnih prilika i početak karijere te jedan od važnijih karijernih događaja u STEM području u Hrvatskoj“, zaključili su Nikolina Relić, karijerna savjetnica Centra karijera FER-a i Marin Capan, tajnik Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: