Sajmovi su prilike za izvoz

Hrvatske tvrtke na sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA

0 Flares 0 Flares ×
Tijekom trajanja sajma naši proizvođači održali su niz sastanaka s predstavnicima inozemnih udruženja poljoprivredne mehanizacije

Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizirala je zajedničko predstavljanje hrvatskih izlagača na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2018, koji se od 7. do 11. studenoga održava u Bologni, u Italiji.

Predstavljanje je i ove godine organizirano u suradnji s Klasterom poljomehanizacije d. o. o. iz Osijeka koji okuplja ključne proizvođače poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj.

Na zajedničkom izložbenom prostoru od 95m2 svoje proizvode predstavile su hrvatske tvrtke Hittner iz Bjelovara, proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora i kosilica, Megametal iz Nedelišća, proizvođač traktorskih priključaka, Klaster poljomehanizacije putem kataloga svih proizvođača koje okuplja, POD iz Dežanovca, proizvođač opruga za poljoprivredne strojeve, i Hidraulika Kutina iz Kutine, proizvođač hidrauličnih dijelova.

Sve tvrtke članice su Klastera poljomehanizacije kojim HGK ima dugogodišnju suradnju na zajedničkoj promidžbi poljoprivredne mehanizacije.

Tijekom trajanja sajma naši proizvođači poljoprivredne mehanizacije održali su niz sastanaka s predstavnicima inozemnih udruženja poljoprivredne mehanizacije iz Italije (Federunacoma), Turske (Tarmakbir) i s predstavnicima sajma poljoprivredne mehanizacije Sima iz Francuske i Agrosalon iz Rusije.

Sajmovi su i dalje nezamjenjiv kanal i način za prodaju poljoprivredne mehanizacije jer je riječ o opremi koju nije lako prodati drugim načinom. Radi se o proizvodima koje potencijalni kupac ili zastupnik mora moći fizički vidjeti. Zahvaljujući nastupima na inozemnim sajmovima tvrtke proizvođači poljoprivredne mehanizacije sada izvoze preko 70% svoje proizvodnje.

Sajam EIMA bienalnoga je karaktera i iza sajma Agritechnica u Hannoveru drugi je europski sajam poljoprivredne mehanizacije po važnosti i veličini, posebno je značajan za europsko južno područje Mediterana i zemlje sjeverne Afrike. Sajam prati niz popratnih događaja, konferencija, seminara i radionica. Veliki interes na sajmu pokazan je za EIMA Campus namijenjenim studentima i EIMA Digital gdje se predstavljaju suvremene tehnologije 4.0 za mehanizaciju (dronovi, GPS, senzori, vremenske CPU stanice, itd.).

Ovo je četvrto zajedničko predstavljanje hrvatskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije na sajmu EIMA te ukupno dvanaesto zajedničko sudjelovanje proizvođača poljoprivredne mehanizacije u organizaciji HGK i Klastera.

Do sada su se proizvođači poljoprivredne mehanizacije predstavili na sajmovima u Meknesu, Aradu, Moskvi, Alžiru i Hannoveru. Članice HGK u suradnji s Klasterom poljomehanizacije planiraju daljnje aktivnosti za sljedeću godinu na sajmu Agritechnika u Hannoveru, koji će se održati od 10. do 16. studenoga 2019. godine.

Izvor: HGK
___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: