Sapun s točkicama. UNDP&PwC. 1,99%

Nagrada. Suradnja. Kamatna stopa

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 8. rujna 2020. Novosti, ukratko:

Nagrada za globalni doprinos. Sapuni s točkicama. Na dodjeli nagrada 2020 IPRA Golden World Awards, hrvatska tvrtka za odnose s javnošću Apriori World dobila je priznanje u kategoriji Globalni doprinos za svoju kampanju Sapuni s točkicama, koju su radili za svog klijenta Udrugu slijepih Zagreb. Sapune s točkicama (Braillevim pismom) proizvodi tvrtka Sfera Visia specijalizirana za društveno poduzetništvo. Više pojedinosti.

PwC se udružuje s UNDP-om. Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i tvrtke iz globalne mreže za intelektualne usluge PwC formirati će globalno javno-privatno partnerstvo s ciljem ubravanja oporavka svjetskog gospodarstva nakon pandemije. Riječ je o dugoročnoj suradnji koja treba rezultirati transformacijskim promjenama. Kako bi se te promjene dogodile, javni sektor mora ostvariti čvršću i kreativniju suradnju s privatnim sketorom. UNDP i PwC smatraju kako saniranje posljedica pandemije zahtijeva koordinirane, višesektorske pristupe koji obuhvaćaju više dionika, i treba biti prilagođeno specifičnim kontekstima pojedinih zemalja. Vlade trebaju pružiti potporu, a privatni sektor treba uzvratiti znanjem i kapacitetima. Više pojedinosti.

1,99% – Zagrebačka banka i ove godine sudjeluje u programu Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) kroz koji država subvencionira stambene kredite mlađima od 45 godina. Banka je klijentima pripremila povoljne uvjete financiranja, uz nominalnu kamatnu stopu od 1,99%. Od početka programa (2011. godine) Zagrebačka banka je isplatila više od 4500 subvencioniranih kredita – to je gotovo trećina (29,97%) svih isplaćenih kredita. Više pojedinosti.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: