7 hrvatskih među 50 najbržih

Deloitte izvještaj – 50 najbrže rastućih tehno tvrtki u Srednjoj Europi

0 Flares 0 Flares ×

U ovogodišnjem izvještaju o najbrže rastućim tehnološkim tvrtkama u Srednjoj Europi, koji već devetanest godina izrađuje konzultantska kuća Deloitte, sedam je tvrtki iz Hrvatske.

Najbolje plasirana hrvatska tvrtka je Q Software (treća na popisu od 50), a slijede Ars Futura (10. mjesto), Microblink (14.), Rimac automobili (36.mjesto), Infinum (40.), Telum (41.) i Profico na 47. mjestu na popisu najbrže rastućih.

Q Software treća je najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Središnjoj Europi, s nevjerojatnim rastom od čak 3.894%. Do sada niti jedna tvrtka iz Hrvatske nije nadmašila taj plasman.

Ekipa tvrtke Q Software na dojdeli Deloitte nagrade, jučer

Dobitnici najgrade Deloitte The Technology Fast 50 odabrani su prema kriterijima kao što su rast prihoda u posljednje četiri godine (od 2014. do 2017.), (više od 50 tisuća eura), s tim da su u posljednjoj godini imali operativni prihod od bar 100 tisuća eura.

Promatrane su tvrtke u sektorima kao što su telekomunikacije, ekologija, fintech, hradver, zadrvstvo i biomedicina, mediji i zabava te softver.

Tvrtke su se morale same nominirati.

Istraživanje The Deloitte Technology Fast 50 u Srednjoj Europi dio je globlanog programa te tvrtke Deloitte Fast 500.

Više pojedinosti o istraživanju Deloitte Technology Fast 50 in Central Europe, potražite na mrežnom odredištu: www.deloitte.com/cefast50.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: