Senzori koji sve povezuju

Aconno Hrvatska

0 Flares 0 Flares ×
Aconno traži informatičke stručnjake, uglavnom programere za M2M softverske aplikacije

Zagreb, 4. rujna 2019. – Njemačka tvrtka aconno GmbH na današnjoj konferenciji za medije najavila je otvaranje podružnica u Hrvatskoj te intenzivno razdoblje zapošljavanja i razvoja poslovanja u Zagrebu i Osijeku.

Riječ je o startup tvrtki sa sjedištem u Düsselsorfu, specijaliziranoj za izradu hardvera i softvera za mreže Interneta stvari – IoT (Internet of Things) koje rade na nbIoT i LoRa tehnologijama.

Portfelj IoT proizvoda tvrtke Aconno (dvadesetak senzora raznih namjena) uglavnom je usmjeren industrijskoj uporabi, no imaju i “IoT pločicu” za osobnu uporabu koja se jednostavno spaja na osobna računala.

Tvrtka Aconno određene komponente svojih proizvoda nabavlja od hrvatskih proizvođača.

Tvrtka Aconno danas zapošljava dvadesetak stručnjaka, od toga pet u Hrvatskoj, u kojoj ima urede u Zagrebu i u Osijeku – dugoročan cilj je zaposliti 40 novih suradnika u razvoju i 30 u proizvodnji. Aconno traži stručnjake, uglavnom programere za M2M softverske aplikacije, a plaća koju nude je od 9.000 do 10.000 kuna (netto).

Aconno u Hrvatskoj je u potrazi za prvim klijentom, no popis tvrtki i organizacija s kojima rade u Njemačkoj i u zemljama EU je impresivan: Vodafone, Deutsche Telekom, Telefonica, SAP, Bosch i Siemens, te čitav niz srednjih i manjih tvrtki te fakulteta diljem Europe i sjeverne Amerike.

Godišnji promet tvrtke Aconno iznosi milijun eura, s tendencijom rasta od 25-30 posto godišnje.

Jedan od suosnivača tvrtka Aconno je i njen direktor, Miroslav Šimudvarac, rođen u Vukovaru, no školovao se u Njemačkoj.

Više pojedinosti: https://aconno.de

___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: