Sezona svaki dan

Konferencija o cjelogodišnjem turizmu

0 Flares 0 Flares ×

Tuheljske toplice 06. listopada 2020. – Međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu – Može li hrvatski turizam 365? – održana je danas uživo i putem interneta u Termama Tuhelj u organizaciji tvrtke Julius Rose i pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore.

Na konferenciji je održan ministarski forum na kojem su razgovarala četiri EU ministra iz područja turizma. Sudjelovali su naša ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Slovenije, Zdravko Počivalšek, a uzvanicima se putem video-veze obratila i ministrica poljoprivrede, regija i turizma Austrije, Elisabeth Köstinger i državni tajnik za turizam Ministarstva za industriju, trgovinu i turizam Španjolske, Fernando Valdés Verelst.

Zaključak skupa je kako naglasak hrvatskog turizma treba biti na daljem razvoju kvalitete što uključuje turističku infrastrukturu, nove smještajne kapacitete cjelogodišnjeg turizma, diverzifikaciju i diferencijaciju ponude te generiranje potražnje.

Kad je potražnja u pitanju, treba reći kako uskoro kreće jesenska promotivna kampanja na inozemnim tržištima u sklopu koje će fokus biti na promociji nautike, kontinentalne ponude, eno-gastronomije te ponude hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode.

Drugi važan zaključak konferencije je kako i dalje treba rješavati kronične probleme hrvatskog turizma, od deficita hotelskih kapaciteta i kvalificirane radne snage do prevelike sezonalnosti i stvarati preduvjete za efikasnije povlačenje novca iz višegodišnjeg financijskog okvira, a posebno iz Fonda za oporavak i otpornost.

Analiza sezone 2020., predstavljena na konferenciji u Tuheljskim toplicama, pokazuje kako je Hrvatska ostvarila 46 % realizacije prometa u odnosu na 2019. što je iznadprosječno dobar rezultat s obzirom na očekivanja početkom pandemije.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: