Sinergija države i ICT sektora

Nastavak suradnje

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 3. listopada 2020. – U Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva, na inicijativu državnog tajnika Bernarda Gršića održan je sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore. Sastanku su prisustvovali iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Hrvoje Balen iz Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP ICT) i Jasminka Martinović, Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP), a iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) Goran Mrvoš, predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije (IT), te Gojko Jelavić iz Sektora za industriju i Odjela za poduzetništvo (HGK).

Privatni sektor može biti predovdnik digitalizacije, a javna uprava treba digitalne usluge i sadržaje omogućiti svim korisnicima

Cilj sastanka bio je nastaviti suradnju. Zaključak je: privatni sektor može biti predovdnik digitalizacije, a javna uprava treba digitalne usluge i sadržaje omogućiti svim korisnicima, osobito osobama s invaliditetom ili onima koji imaju bilo kakve poteškoće u korištenju, jer nema digitalnog društva ako u njega nisu uključeni svi njegovi građani. Javna uprava treba nastaviti s razvojem elektroničkih usluga za gospodarstvo i građane. Usto, važno je omogućiti daljnji razvoj IT sektora kao strateške grane domaće industrije i osigurati preduvjete za povećanje udjela IT sektora u BDP-u za najmanje 10 posto.


 

 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: