Sinergija znanja i prakse

Suradnja Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i tvrtke PwC Hrvatska

0 Flares 0 Flares ×
Ugovor o suradnji potpisali su prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvoje Jelić, član uprave i partner odgovoran za porezne i regulatorne usluge u PwC Hrvatska

Svečanim potpisivanjem Ugovora o suradnji jučer je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu najavljena strateška suradnja između Ekonomskog fakulteta i revizorsko-savjetodavnog društva PwC Hrvatska.

Prilikom potpisivanja Ugovora o suradnji, prisutnima je predstavljen program edukacije Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a, koji će trajati 20 sati, a čiji je početak najavljen 5. studenog 2018. godine.

Ovaj program, kao prvi u nizu kvalitetnih edukacija, polaznicima će na jasan, jednostavan i pregledan način pojasniti tematiku poreznih davanja te temeljna načela oporezivanja u suvremenim poreznim sustavima, s posebnim naglaskom na porezni sustav Republike Hrvatske.

Također, omogućit će im stjecanje svih potrebnih znanja o osnovnim vrstama poreza te ih naučiti kako obračunati porez na dohodak, dobit i PDV te osigurati potrebne porezne savjete o mogućnostima zakonitog poboljšanja poreznog položaja, odnosno smanjenje poreznog opterećenja.

Osim klasičnih predavanja, edukacija će se sastojati i od poreznih i računovodstvenih radionica, a koristit će se i metoda analize slučaja te mnogobrojni primjeri iz prakse, što će zasigurno doprinijeti ostvarenju očekivanih ciljeva svih polaznika.

prof. dr. sc. Jurica Pavičić istaknuo je:„Strateški interes Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je jačanje povezanosti ekonomske znanosti i gospodarskih subjekata, a posebno smo svjesni nužnosti povezivanja teorije i struke, ne samo kroz našu redovitu nastavu, već i na području cjeloživotnog obrazovanja. Ekonomski fakultet prepoznatljiv je partner mnogih poduzeća te nam je iznimna čast da nas je i PwC Hrvatska prepoznao kao važnog strateškog partnera. Današnjim potpisivanjem ugovora učinili smo još jedan korak više, a provođenje edukacije Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a tek je prvi projekt u okviru zajedničke suradnje. Uspješnom realizacijom ovakvih programa fakultet dodatno osnažuje svoju funkciju javne obrazovne i znanstvene ustanove, učvršćuje odnose sa subjektima iz poslovnog okruženja te aktivno provodi transfer novih znanja, što će polaznicima omogućiti stjecanje konkretnih praktičnih znanja i vještina koje će moći primijeniti u svom poslovanju.“

Hrvoje Jelić, član uprave PwC Hrvatska je dodao: „PwC Hrvatska jedno je od vodećih revizorsko-savjetodavnih društava u Hrvatskoj, koje svakodnevno radi na unapređenju znanja i iskustava svojih stručnjaka, u svrhu pružanja vrhunske savjetodavne usluge našim klijentima. Svakog dana svjedočimo sve većoj potražnji za programima cjeloživotnog učenja te nužnosti povezivanja struke i teorije. Upravo zato odlučili smo započeti stratešku suradnju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu koje udružujemo naša znanja i iskustva iz prakse s teoretskim znanjima profesora s Ekonomskog fakulteta. Edukacija koju danas najavljujemo stoga predstavlja prvi korak naše suradnje, a osmišljena je s ciljem da svim zainteresiranima omogući vrhunsku edukaciju iz područja poreza i tako unaprijedi njihova poslovna teoretska i praktična znanja.“

Program će pojasniti tematiku poreznih davanja te temeljna načela oporezivanja u suvremenim poreznim sustavima, s posebnim naglaskom na porezni sustav Republike Hrvatske. Omogućiti će i stjecanje potrebnih znanja o vrstama poreza te polaznike naučiti kako obračunati porez na dohodak, dobit i PDV te osigurati potrebne porezne savjete o mogućnostima zakonitog poboljšanja poreznog položaja, odnosno smanjenje poreznog opterećenja.

 

Ekonomski fakultet u Zagrebu: http://www.efzg.unizg.hr

PwC Hrvatska: https://www.pwc.hr/hr

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: