Sinergijom do većeg društvenog učinka

Banka i fond rizičnog kapitala

0 Flares 0 Flares ×
Član uprave Zagrebačke banke Slaven Rukavina i član uprave Feelsgooda Petar-Pierre Matek

28. lipnja 2022. – Član uprave Zagrebačke banke Slaven Rukavina i član uprave Feelsgooda Petar-Pierre Matek, potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnji između te dvije financijske ustanove. Ugovor podrazumijeva suradnju na projektima koji mogu ostvariti mjerljiv i namjeravan društveni učinak, u sklopu redovnog poslovanja Feelsgood fonda za investiranje s društvenim učinkom i u sklopu programa Bankarstva s društvenim utjecajem Zagrebačke banke, kao i redovnog poslovanja s klijentima i potencijalnim klijentima Banke, poslovnim subjektima.

Cilj suradnje je postići sinergijski učinak u području financiranja projekata s društvenim utjecajem i osnaživanje financijske pismenosti.

Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners sudjeluju u neformalnoj radnoj skupini za uspostavu GSGII (Global Steering Group for Impact Investment) Nacionalnog savjetodavnog odbora u našoj zemlji. Svrha uspostave tog odbora je pozicioniraje Hrvatske na globalnom tržištu investiranja s pozitivnim društvenim učinkom kroz provedbu potrebnih aktivnosti za poticanje ekosustava investiranja s pozitivnim društvenim učinkom kao dinamičnog područja s dugoročnim i održivim modelom društvenog
utjecaja.

Kao prvu zajedničku aktivnost Zagrebačka banka i Feelsgood Capital Partners financijski su poduprli hrvatsko izdanje knjige Učinak, Sir Ronalda Cohena, čija je svečena promocija održana nakon ceremonije potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji.

Sir Ronald Cohen je društveni inovator koji pokreće globalnu revoluciju učinka. Predsjeda Globalnom upravljačkom skupinom za ulaganja s učinkom – Global Steering Group for Impact Investment (GSG) i organizacijom Portland Trust. Suosnivač je tvrtke Social Finance u UK-u, SAD-u i Izraelu, te tvrtki Bridges Fund Management i Big Society Capital. Predsjedao je Radnom skupinom za ulaganja s društvenim učinkom skupine G8 (2013. – 2015.), radnom skupinom za društvena ulaganja Ujedinjenoga Kraljevstva (2000. – 2010.) i britanskim povjerenstvom za nepotraženu imovinu (2005. – 2007.). Dobitnik je nagrade Rockefellerove zaklade za inovativnost u društvenom financiranju.

Global Steering Group for Impact Investment (GSG) je samostalna organizacija koja promiče investiranje s pozitivnim društvenim učinkom i poduzetništvo dobro za društvo i planet. GSG je osnovan 2015. godine kao nasljednik Social Impact Investment Taskforcea. Kroz svoju misiju proširivanja prakse investiranja s pozitivnim društvenim učinkom, GSG okuplja globalnu zajednicu i surađuje s političarima u kreiranju inicijativa s pozitivnim društvenim i okolišnim utjecajem, kako bi se osigurala razmjena znanja, razvile nove
ideje i proizvodi, te kroz Nacionalne savjetodavne odbore (NSO) pomaže razvitku lokalnih ekonomija s pozitivnim društvenim učinkom.

Izdavač hrvatskog izdanja knjige Učinak je Udruga Profesor Baltazar, a hrvatsko izdanje izdano je u sklopu projekta Zezara koji udruga provodi iz poziva Jačanje kapaciteta društvenih poduzetnika Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: