Škola za Fintech inovatore

Prva u svijetu (ili bar, u Kanadi)

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 09. kolovoza 2020.Poslovna škola Smith, koja radi na Kraljičinom sveučilištu u Kanadi (The Smith School of Business at Queen’s University), počela je primati kandidate koji žele steći magisterij iz financijskih tehnologija – to je prvi poslijediplomski studij namijenjen inovatorima u financijsko-tehnološkoj industriji, u svijetu.

Studij je namijenjen već zaposlenim fintech profesionalcima, a početi će s nastavom u studenom ove godine, kao večernji i vikend tečaj. Oni koji će to pohađati steći će znanja iz financijskog poslovanja, podatkovne znanosti i strojnom učenju te ostalim tehnološkim inovacijama koje sve brže preobražavaju današnji svijet bankarstva i financija.

Program, nazvan MFIT (Master of Financial Innovation and Technology) što bismo mogli slobodnije prevesti kao “majstor za tehnologiju i financijske inovacije”, treba polazinke učiniti još uposlivijima, jer su tvrkte koje trebaju takve stručnjake do sada morale birati između ljudi koji su specijalizirani samo za financije ili onih koje se dobro razumiju samo u određene tehnologje.

Tečaj će trajati godinu dana i sastoji se od 12 kolegija koje će polaznici pohađati dijelom putem interneta, a dijelom putem jedan na jedan susreta s mentorima.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: