SPAN izlazi na Zagrebačku burzu!

Hanfa odobrila prospekt

0 Flares 0 Flares ×
Nikola Dujmović, osnivač, glavni direktor i predsjednik uprave tvrtke SPAN, dugo je pripemao izalazak svoje tvrtke na burze vrijednosnica.

Riječ o uvrštenju prvih tehnoloških dionica za trgovanje na domaćem tržištu nakon punih 18 godina, kada su u srpnju 2003. na tadašnju javnu kotaciju ZSE uvrštene dionice Ericssona Nikole Tesle.

8. srpnja 2021. – Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe doneseno je rješenje kojim se društvu SPAN odobrava jedinstveni prospekt za javnu ponudu do 578.200 redovnih dionica ukupne nominalne vrijednosti 5.782.000 kuna i za uvrštenje na uređeno tržište 1.960.000 redovnih dionica ukupne nominalne vrijednosti 19.600.000 kuna.

Riječ o uvrštenju prvih tehnoloških dionica za trgovanje na domaćem tržištu nakon punih 18 godina, kada su u srpnju 2003. na tadašnju javnu kotaciju Zagrebačke burze uvrštene dionice Ericssona Nikole Tesle.

SPAN je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija koja želi izlaskom na domaće uređeno tržište kapitala omogućiti nastavak širenja svog poslovanja. Dionice će biti uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze.

U posljednjih godinu dana pet je novih izdavatelja u Hrvatskoj uvrstilo svoje vrijednosne papire na Zagrebačku burzu.

Posljednje uvrštenje dionica ukazuje da postoji interes rastućih i perspektivnih kompanija da kroz domaće uređeno tržište kapitala financiraju nove investicije te da se izlaskom na burzu dodatno žele izložiti većoj transparentnosti prema svim dionicima i to ne samo financijskog poslovanja već i njihovog korporativnog upravljanja.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: