Span: rast prihoda 38 posto

Nerevidirani rezultati prvog kvartala

0 Flares 0 Flares ×

2. svibnja 2022. – Prema u petak objavljenim Nerevidiranim rezultatima poslovanja, infromatička tvrtka Span je u prvom kvartalu 2022. godine ostvarila rast prihoda od 38 posto i iznose 185 milijuna kuna, dok je neto dobit porasla za 135 posto i iznosi 17,2 milijuna kuna. EBITDA Grupe prije jednokratnih stavki iznosila je 23,1 milijuna kuna, što predstavlja rast od 88 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Span je objavio i Godišnje izvješće za 2021. godinu – usvojen je prijedlog Odluke o isplati dobiti za 2021. godinu. Predložena dividenda – 5 kuna po dionici.

Span je ostvario rast u svim segmentima poslovanja, pri čemu je najveći rast prihoda od 77 posto ostvaren u području infrastrukturnih usluga – Cloud i Cyber Security rješenja. Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima porastao je na 84 posto, a najznačajniji rast ostvaren je na tržištu SAD-a, nakon čega slijede Slovenija, Hrvatska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Razdoblje je obilježila akvizicija tvrtke Ekobit, kojom je Span krenuo u smjeru daljnjeg širenja i rasta poslovanja. Zahvaljujući toj transakciji, obje kompanije proširuju portfelj svojih usluga i korisničke baze pa će postojećim i budućim korisnicima nuditi još više naprednih rješenja i usluga.

Zahvaljujući rezultatima trgovanja, Spanova je dionica nepunih šest mjeseci nakon uvrštenja na službeno tržište Zagrebačke burze uključena u sastav indeksa CROBEX.

Prema Godišnjem izvješće za 2021. godinu, prihodi Span Grupe porasli za 26 posto u odnosu na 2020. godinu te su iznosili 767,3 milijuna kuna. EBITDA Grupe prije jednokratnih stavki bila je 48,6 milijuna kuna, 54 posto veća nego 2020., dok je neto dobit Grupe iznosila 23,8 milijuna kuna, odnosno čak 220 posto više nego godinu ranije.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: