Startup Factory – peta generacija

ZICER

0 Flares 0 Flares ×
Zagrebački inovacijski centar, na Zagrebačkom velesajmu. / Foto: Zicer

Zagreb, 15. listopada 2020. – U Zagrebačkom inovacijskom centru predstavljeno je 19 razvojnih timova s perspektivnim inovativnim tehnološkim proizvodima. Riječ je o sudionicima pete generacije predakceleracijskog programa Startup Factory.

Za sudjelovanje su se izborili u jakoj konkurenciji, a sada je pred njima intenzivna osmotjedna edukacija s domaćim i stranim stručnjacima i mentorima, druženje s etabliranim startup ekspertima i rad u poticajnoj ZICER-ovoj infrastrukturi.

Robot koji pomoću računalnog vida raspoznaje korov od biljke i uništava ga laserom, materijali koji crpe energiju iz ljudskog kretanja, podvodni dronovi i IoT uređaj za razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti sportaša, samo su neka od rješenja koja se natječu na nagradu od 550.000 kuna koje je osigurao Grad Zagreb.

Nagrada biti će dodijeljena na finalu Startup Factory natjecanja, koje će se održati 3. prosinca na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect.

Više pojedinosti


Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije pet godina pokrenuli Grad Zagreb i ZICER sa ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva. Program pomaže razvojnim timovima i mladim startupovima u fazi razvoja inovativnih proizvoda pružajući im intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku.


Zagreb Connect je konferencija čiji su ciljevi pružanje podrške mladim poduzetnicima u razvoju njihovih poslovnih ideja, daljnji razvoj zagrebačkog poduzetničkog ekosustava i stvaranje boljih uvjeta za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire. Konferencija se ove godine održava po šesti put.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: