Startupi svih zemalja, ujedinite se

Europski projekt sa svrhom

0 Flares 0 Flares ×

11. lipnja 2021. – Europske tehnološke tvrtke Bolt, Delivery Hero, Glovo i Wolt najavile su zajedničke aktivnosti kojima žele doprinijeti kvalitetnijoj regulaciji platformskog rada u Europi. Te aktivnosti provoditi će se kroz inicijativu Europski projekt sa svrhom (European Purpose Project) kojoj je cilj, osim pozitivnog utjecaja na društvo, pružiti nadležnim tijelima u zemljama EU smjernice i preporuke u regulaciji zakona o radu.

Tvrtke su uputile i poziv za sudjelovanje u javnom savjetovanju koje se odvija na službenoj internetskoj stranici projekta European Purpose Project i traje do kolovoza 2021.

Inicijativa Europski projekt sa svrhom nastala je na temelju pozitivnog mišljenja stručnjaka u području javnih politika o Izjavi o načelima koju su u prosincu 2020. potpisali Bolt, Delivery Hero, Glovo i Wolt. Izjava u fokus postavlja inovaciju dostupnu svima, tržište i socijalnu ekonomiju te novi poslovni model. Svoju viziju o regulaciji rada na platformama na službenoj stranici projekta u formi komentara mogu podijeliti i svi zainteresirani građani europskih zemalja.

Osim što su pokrenuli inicijativu, osnivači Bolta, Delivery Heroa, Glova i Wolta obvezali su se do 1. rujna 2021. izraditi kodeks ponašanja te priručnik najboljih korporativnih i regulatornih praksi platformskog rada.

Navedeni dokumenti objedinit će mišljenja različitih dionika te će se moći koristiti kao podršku postojećim regulatornim procesima na razini EU-a.

Bolt, Delivery Hero, Glovo i Wolt pozivaju i druge kojima se žele pridružiti ovoj inicijativi da pruže svoj doprinos komentarima na stranici inicijative www.europeanpurpose.com


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: