Stipendije, mentori i meke vještine

Comping: posebnim programima do novih zaposlenika

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 10. ožujka 2020. – Informatičkim servisima usmjerena zagrebačka tehnološka tvrtka, Comping, u prošloj je godini, osokoljena rastom dobiti od trinaest posto, povećala broj zaposlenih djelatnika za gotovo petinu.

Posljedica je to strukturnih promjena unutar tvrtke i izvedbe nekoliko projekata s novim strateškim partnerima. Upravo na tim novim projektima zaposlen je niz mladih ljudi. Riječ je o gradnji platforme za obradu podataka ThingsTalk te o nizu projekata interneta stvari (IoT).

Uz to, tijekom prošle i ove godine, u suradnji s novim partnerom, tvrtkom SAS, Comping je dodatno proširio i analitički dio svog portfelja.

Do novih ljudi Comping dolazi posebnim programom stipendija, mentorstava i putem vlastite Akademije za razvoj mekih vještina.

Stipendijski natječaj održan je već peti put, a ove godine kroz njega su stipendije dobili, Lei Ming Li, Danijela Listeš i Krešimir Tomiću.

Daniela Listeš, Krešo Tomić i Lea Ming Li

Lea Ming Li, studentica treće godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dobitnica je mjesečne stipendije u iznosu od 2000 kuna. U slobodno vrijeme bavi se mačevanjem. Članica je udruge eSTUDENT kao i udruge elektrotehničara EESTEC.

Daniela Listeš, studentica je četvrte godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, dobitnica je mjesečne stipendije u iznosu od 3000 kuna. U slobodno vrijeme piše o IT temama u studentskom časopisu te vodi Business Club na fakultetu.

Krešimir Tomić, student četvrte godine Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, dobitnik je mjesečne stipendije u iznosu od 3000 kuna. U slobodno vrijeme bavi se programiranjem i sportom, prvenstveno nogometom kojeg igra od šeste godine.

Proteklih godina najviše stipendista u Compingu zaposleno je s FER-a, ali u Compingu su ponosni na činjenicu da njihovi zaposlenici dolaze i s PMF-a, TVZ-a, FOI-a, FERIT-a te drugih fakulteta STEM područja.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: