Stiže val pobjedničkih start-up poduzeća

363 milijuna eura za revolucionarne inovacije

0 Flares 0 Flares ×

15. listopada 2021. Europsko vijeće za inovacije odabralo je 65 inovativnih start-up poduzeća i malih i srednje velikih poduzetnika kojima će dodijeliti 363 milijuna eura za revolucionarne inovacije. Svako će poduzeće dobiti kombinaciju bespovratnih sredstava i vlasničkog kapitala u iznosu do 17 milijuna eura za razvoj i širenje svojih revolucionarnih inovacija u područjima kao što su zdravstvo, digitalne tehnologije, energija, biotehnologija i svemir. Riječ je o prvoj skupini poduzeća koja će se financirati iz Akceleratora Europskog vijeća za inovacije kao punopravnog instrumenta.

Poduzeća su odabrana novim postupkom u dva kruga, koji je uveden u okviru programa Obzor Europa. Zahtjeve temeljito ocjenjuju vanjski stručnjaci, a zatim žiri sastavljen od iskusnih ulagača i poduzetnika provodi intervjue.

Nitko iz Hrvatske…

Odabranih 65 poduzeća ima poslovni nastan u 16 zemalja. Potražnja za financiranjem vlasničkim kapitalom putem novog Fonda EIC-a bila je posebno velika – čak je 60 od 65 poduzeća zanimalo takvo financiranje. To znači da se očekuje da će 227 milijuna eura od ukupno 363 milijuna eura biti u obliku vlasničkih ulaganja.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: