Studenti na praksi u industriji

Predstavljen projekt RGN

0 Flares 0 Flares ×
Velika dvorana HGK / Foto: HGK

Zagreb, 27. listopada 2020. – U Hrvatskoj gospodarskoj komori danas je, istodobno virtualno i uživo, pokrenut program RGN START – Stručna praksa za život. Riječ je o suradnji poslovnog sektora i akademske zajednice kojem je cilj jačati kompetencije studenata Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

Studenti će dobiti priliku za upoznavanje tržišta rada, unaprjeđenje praktičnih znanja te povezivanje s potencijalnim poslodavcima, kako bi nakon završetka studija bili konkurentniji i lakše pronašli posao.

Nositelj projekta je Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu (RGNF), a HGK je partner na projektu. Projekt je prijavljen u sklopu Poziva Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju (Europski socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.).

Voditeljica projekta, je izvanredna profesorica, dr. Lidia Hrnčević, s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta. Prema njenom planu, kroz sljedeće tri godine u projekt će se uključiti 400 studenata i 25 članova nastavnoga i nenastavnoga osoblja.

U početnoj fazi cilj je unaprijediti model prakse, a kroz sljedeće dvije godine održavat će se i stručne radionice za studente, mentore i nenastavno osoblje na teme pripreme životopisa, razvoja prezentacijskih vještina, upravljanja projektom te komunikacije na digitalnim platformama. Završetkom projekta cilj je stvoriti temelje za nastavak ovih aktivnosti i nakon 2023. godine.

Modeli stručne prakse uključivat će tri oblika prakse, onu kod gospodarskih subjekata, zatim praksu u laboratoriju i praksu na terenu.

Više pojedinosti o projektu


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: