Stvorite organizacijski imunitet

Psihološke metode nošenja s COVID-19 krizom!

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 8. travnja 2020. – Ramiro, konzultantska kuća specijalizirana za primjenu psihologije u suvremenom poslovanju, razvila je program za jačanje organizacijskog imuniteta koji tvrtkama (i drugim ustanovama i organizacijama) treba pomoći u izdržavanju psiho-socio-ekonomske situacije u kojoj smo se zatekli globalnom epidemijom corona virusne bolesti, koja je u Zagrebu dodatno pojačana nedavnim potresom.

Pandemija gura organizacije do krajnjih granica, jer potpuno nove okolnosti traže kreiranje potpuno novih rješenja. Kako bi u tome uspjele, potrebna im je pojačana briga i novi pristupi očuvanju organizacijskog imuniteta, koji se odnosi na sveukupno fizičko i mentalno zdravlje zaposlenika, izjavila je Tanja Pureta, direktorica tvrtke Ramiro.

Fizička i mentalna dobrobit zaposlenika moraju biti prioritet, ali i imunitet same organizacije kako bi se ona mogla nositi s krizom i vremenom nakon nje.

U svijetu postoje uspješne prakse očuvanja organizacijskog imuniteta, a u skladu s njima tvrtka Ramiro razvila je niz aktivnosti koje tvrtke mogu koristiti s ciljem očuvanja poslovanja i osiguranja zaštite svojih zaposlenika.

Više o Ramirovim tehnikama podizanja organizacijskog imuniteta – pročitajte OVDJE

*CIPD, svjetski poznati institut u području upravljanja ljudskim potencijalima, u ožujku ove godine je objavio Izvještaj o zdravlju i dobrobiti zaposlenika (Health and Well-Being at Work, Survey Report) u kojem ističe da fizičko zdravlje zaposlenika najviše ovisi o njihovom psihološkom zdravlju.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: