Subvencija za solarizaciju tvrtki

Daje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

0 Flares 0 Flares ×

1. travnja 2022. – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost službeno je objavio Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije, odnosno poziv na natječaj na kojemu isključivo pravne osobe, tvrtke i obrtnici, OPG-i, privatni iznajmljivači i samostalne djelatnosti mogu, među ostalim stavkama, dobiti i značajnu subvenciju pri postavljanju solarnih elektrana za proizvodnju električne energije.

Za desetak dana, 12. travnja 2022. godine u 9:00 sati otvoriti će se prijave na natječaj na kojemu će dodjeljivati gotovo 100 milijuna kuna. To znači da svi zainteresirani imaju još točno 12 dana za pripremu potrebne dokumentacije.

Za ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uz subvencije, moguće je ostvariti i značajne uštede jer će FZOEU sufinancirati do čak 80 posto troškova na područjima posebne državne skrbi i prvoj skupini otoka, do 60 posto troškova na brdskoplaninskim područjima i drugoj skupini otoka te do 40 posto na ostalim područjima Hrvatske.

Za prijavu na navedeni natječaj unaprijed je potrebno pripremiti brojne dokumente te izraditi glavni elektrotehnički projekt koji može koštati i do 5.000,00 kuna.

Više informacija o samim uvjetima i natječaju možete pročitati na ovoj poveznici.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: