Sumrak industrije poslovnih događaja

Istraživanje portala PoslovniTurizam

0 Flares 0 Flares ×
Većina događaja je ili otkazana ili odgođena do jeseni.

Zagreb,10. travnja – Specijalizirani internetski portal za kongresnu industriju i industriju organizacije poslovnih događaja, PoslovniTurizam.com, proveo je internetsku anketu među većim tvrtkama i ustanovama čije poslovanje se u većoj mjeri odvija u toj domeni turističke ponude.

Riječ je o gotovo osamdeset tvrtki – hotela, specijaliziranih agencija, medijskih kuća, itd., iz cijele Hrvatske, koje su zaustavile svoje poslovanje nakon zabrane javnih okupljanja.

Nakon prošle godine u kojoj je kongresni i poslovni segment turizma rastao dvadesetak posto, sada se nalazimo u vrlo neizvjesnoj godini, u kojoj je većina događaja ili otkazana ili odgođena do jeseni.

Svi koji se bave organizacijom poslovnih konferencija, u gubicima su koji iznose bar pola do čak pet milijuna kuna.

Dio konferencija koje su se do sada događale uživo, prijeći će u virtualnu formu, no pitanje je mogu li takvi internetski “događaji” zamijeniti uobičajeno okupljanje ljudi iz iste branše.

Kad se situacija u kojoj se sada nalazimo smiri i stabilizira, uslijediti će razdoblje koje će, s jedne strane, biti obilježeno nedostatkom slobodnih termina za događanja, a s druge, štednjom organizatora konferencija, kongresa i drugih poslovnih događaja.

Posljedica će biti manji broj događanja i sudionika te manji broj sponzora, tvrdi se u navedenom istraživanju, o kojem, opširnije, možete čitati ovdje.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: