Svaka tvrtka je IT tvrtka

Održan Microsoft Azure trening

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 14. ožujka 2020. – Tijekom prošlog tjedna tvrtka Microsoft Hrvatska održala je edukaciju iz primjene tehnologija računalstva u oblacima. Tečaj je polaznike pripremio za stjecanje certifikata Azure Fundamentals.

Platforme u oblaku, poput Azurea, ne zahtijevaju od tvrtki troškove opremanja i rada vlastitih podatkovnih centara, a pružatelji tih usluga osiguravaju čitav spektar tehnologija koje štite podatke (šifriranje, čuvanje na više lokacija, itd.), aplikacije i infrastrukturu.

Danas je svaka tvrtka IT tvrtka, a tehničke vještine nova su vrsta pismenosti

Tridesetak polaznika u uredu Microsofta u Zagrebu

Microsoft planira do kraja ove godine održat osamdesetak sličnih besplatnih treninga za korisnike, što je dio šire tvrtkine inicijative u zemljama središnje i istočne Europe kojom želi povećati broj certificiranih stručnjaka za svoje tehnologije. Plan je tom edukacijom obuhvatiti bar deset tisuća ljudi u navedenim regijama.

Tehnologije koje omogućavaju rad na daljinu “u oblaku”, umjetna inteligencija i druge informatičke tehnologije danas se smatraju osnovama – danas je svaka tvrtka IT tvrtka, a tehničke vještine nova su vrsta pismenosti

Međutim, neka novija istraživanja pokazala su da čak trećina radne snage u Europi nema nikakve ili barata samo osnovnim digitalnim vještinama.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: