Sve brži optički internet i 5G

10 gigabitna optička mreža širi se Hrvatskom

0 Flares 0 Flares ×
10-gigabitna mreža koju Telemach postavlja u Hrvatskoj po brzini i tehničkoj konfiguraciji usporediva je s postojećom mrežom u Južnoj Koreji, koja je svjetski rekorder kad je riječ o internetskim brzinama.

16. rujna 2021. – Operator mobilnih komunikacija, član United Grupe, ulaže više od milijardu i sedamsto milijuna u modernizaciju mobilne i izgradnju najsuvremenije, 10-Gigabotne optičke mreže u Hrvatskoj. Prvi dio deset gigabitne mreže biti će postavljen u Zagrebu, još prije kraja ove godine. U glavnom gradu naše zemlje Telemach već ima 12 tisuća kućanstava spremnih za 10-gigabitnu mrežu, a u sljedećih godinu dana oko 170.000 hrvatskih kućanstava bit će pokriveno 10 Giga optičkom mrežom. Internetske brzine koje Telemach trenutačno omogućuje svojim korisnicima su dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj.

Telemach u Hrvatskoj danas ima približno milijun korisnika, a tvrtka je u samo godinu dana udvostručila broj ljudi i narasla na gotovo 700 zaposlenih. Istodobno s izgradnjom najbrže fiksne mreže Telemach radi na nadogradnji postojeće 4G mobilne mreže i uvođenju 5G mreže (zasad, Zagreb i Osijek) u svim većim gradovima. Novi Zagreb će imati i 5G i 10 gigabitnu optičku mrežu za mjesec dana. Telemach je obogatio svoju ponudu i dovodeći u Hrvatsku vodeću OTT platformu jugoistočne Europe EON te jedan od vodećih svjetskih glazbenih servisa TIDAL.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: