Sve novosti u građevinskom sektoru

ArhiBau.hr

0 Flares 0 Flares ×

7. listopada 2021. – Jutros je u zagrebačkoj Areni otvoren regionalni sajam kulture građenja i održivog razvoja te prateća stručna konferencija. Događaj traje tri dana a glavna mu je tema kultura građenja i održivog razvoja. Na konferenciji sajmu ArhiBau sudjeluje više od 100 međunarodnih i domaćih predavača – stručnjaka te izlagača iz građevinskog sektora.

ArhiBau.hr je zamišljen kao mjesto susreta stanovništva i stručnjaka u području arhitekture i graditeljstva, a prateća konferencija za stručnjake razmatra budućnost prostora u Hrvatskoj i šire, uz upravljanje rizicima i krizama, ali i potencijalima za razvoj.

Razmjena znanja, sredstva iz EU fondova, zabrana radova za vrijeme sezone, dugoročno održiv razvoj turizma i obnova od potresa – teme su koje će obilježiti našu hrvatsku građevinsku branšu u idućem desetljeću.

Na sajmu ArhiBau.hr možete upoznati ponudu brojnih izlagača građevinskog sektora i opremanja – 3D Art, ACO, Alu-kon, Beton Lučko, Bjelin, Diasen, Durante, Geberit, Genesis grupa, Geo-centar, Haby, Hutterer & Lechner, ISO SPAN, KAZ, Koch parkirni sistemi, Lokve, Lorenčić, M Sora Norica, Miha element, MUZA, PPS Galeković, Profine, Rockwool, Samoborka, Sika, Soudal, Uprent, Vaillant, Velux, Visio Domus, Wienerberger i Ytong.

Sajam je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, mr.sc. Andrej Plenković, a otvorenju je prisustvovao veliki broj ministara, gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević te brojni visoki gosti. Foto: ArhiBau

Uz ponudu materijala i opreme, za vrijeme trajanja sajma, studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu vam pomoći svojim savjetima u uređenju stana – pronađite ih na info-punktu Društva arhitekata Zagreba.

Posjetitelji mogu razgledati mobilnu nZEB kuću – MUZA-u, čije je ime akronim za mobilna, učinkovita, zdrava, arhitektura. Radi se o pokaznom primjeru zgrade gotovo nulte energije, koja posjetiteljima nudi priliku da dožive stvarno iskustvo nZEB gradnje, s obzirom da je opremljena svim potrebnim tehnologijama za pružanje cjelovitih informacija o procesima relevantnim za izvedbu zgrade u smislu udobnosti, parametre kvalitete unutarnjeg zraka i potrošnju energije.

U programu konferencije ArhiBau.hr, koja se održava u isto vrijeme, sudjeluje više od šezdeset stručnih predavača, koji će obrađivati teme planiranja, projektiranja i gradnje budućnosti prostora na temeljima Novog europskog Bauhausa, inicijative Europske komisije.

Detaljan program konferencije dostupan je na www.ArhiBau.hr.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: