Sve o korona epidemiji i na Viberu

WHO Coronavirus Info Bot

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 31. ožujka 2020. Zagreb – Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i tvrtka Rakuten Viber od danas se zajednički bore protiv dezinformacija koje okružuju pandemiju COVID-19, i to uz pomoć globalnog, interaktivnog, višejezičnog chatbota u aplikaciji za pametne mobitele

Misija tog softvera je suprotstaviti se lažnim vijestima i lažnim informacijama oko virusa. Ddostupan je na engleskom, arapskom i ruskom jeziku, uz skori prijevod na preko 20 jezika, uključujući i hrvatski. Sadržavat će najčešća pitanja i najnovije vijesti o pandemiji.

Kategorija “Najnovije vijesti” osvježavat će se relevantnim informacijama u stvarnom vremenu, i podatke s WHO web stranice donositi izravno na vaš dlan. Ostale kategorije su “Prevencija”, “Korištenje maske”, “Putovanje” i kviz “Zabluda ili činjenica”, koji će testirati vaše znanje o virusu.

Gumbom “Doniranje” korisnici će moći podržati WHO u borbi protiv pandemije i to donacijom u COVID-19 Solidarity Response Fund.

WHO chatbot je besplatan i dostupan za 1.1 milijardi korisnika Vibera diljem svijeta.

Viber će uskoro predstaviti i posebno dizajniran sticker paket koji će podržati napore svih zdravstvenih djelatnika s prvih crta obrane od virusa, kao i pomoći širiti pozitivnu energiju i motivirati ljude dok se nalaze u karanteni.

Svatko tko preuzme Viberov sticker paket imat će i izravan pristup chatbotu.

WHO Coronavirus Info Botu može pristupiti i putem poveznice: https://vb.me/c6e9fa

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: