Sve veća tjeskoba i nezadovljstvo radnika

Izvještaj: Microsoft Work Trend Index

0 Flares 0 Flares ×

Izvještaj: Microsoft Work Trend Index

Tijekom posljednjih 18 mjeseci, mnogi su se suočili sa stresom koji je rezultat proživljavanja globalne pandemije. Foto: Pexels

27. srpnja 2021. – Najnoviji izjvšetaj, kojeg svake godine objavljuje najveći svjestki proizvođač softvera, tvrtka Microsoft, “Pokazatelj trendova u radnim odnosima” (Work Trend Index) kaže da većina zaposlenih na našem planetu osjeća tjeskobu i duboko nezadovoljstvo te ih gotovo polovica (41 posto) razmišlja o drastičnoj promjeni karijere u sljedećih godinu dana.

Microsoft Work Trend Index prikuplja informacije od 30 tisuća zaposlenih širom svijeta, putem virtualnih kanala Microsoft 365 i LinkedIn.

Tijekom posljednjih 18 mjeseci, mnogi su se suočili sa stresom koji je rezultat proživljavanja globalne pandemije. Brinuli su za dobrobit najmilijih. Usklađivali su svakodnevne poslovne obveze sa školovanjem i učenjem od kuće i brigom o djeci. Borili su se s osjećajem izoliranosti i usamljenosti.

No, ni svakodnevni poslovni zadaci nisu bili ništa manje izazovni. Više od polovice zaposlenika (54%) izjasnilo se da se osjećaju premoreno. Sastanci, e-mailovi i razmjene poruka dramatično su porasli otkad su rad na daljinu i hibridni načini rada postali novo normalno.

Međutim, menadžeri i svi oni koji imaju ovlasti donositi odluke prošli su daleko bolje. Zapravo, 61% voditelja kaže da “napreduju” – 23 postotna boda više od onih koji nemaju ovlasti donositi odluke. Istraživanje implicira da je do tog rezultata dovelo niz čimbenika, poput zaposlenika na seniorskim pozicijama koji imaju snažniju profesionalnu podršku i mogućnost učestalijeg korištenja godišnjeg odmora.

Microsoft Work Trend Index donosi i smjernice za prevladavanje radničkog nezadovoljstva i tjeskobe. Pročitajte ih ovdje: Hybrid Work: A Guide for Business Leaders.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: